Skip to content

Sari Leinonen Global Paralegal Services -liiketoimintayksikön vetäjäksi

19.09.2023

Sari Leinonen on aloittanut Global Paralegal Services -yksikön johtajana syyskuussa 2023. Hänen tavoitteenaan on tuoda asiakas lähemmäs tiimiä, rakentaa toimivia palvelupolkuja ja luoda työnteolle puitteet, joissa kaikki pääsevät loistamaan.

Global Paralegal Services -palvelutiimin tuore vetäjä Sari Leinonen on työskennellyt valmistumisestaan saakka teknologiayhtiöissä.

”Pääsen soveltamaan uudessa tehtävässäni osaamistani monipuolisesti, mutta haluan myös tuoda mukanani uusia käytäntöjä tiimityöhön. Esimerkiksi startup-maailman asiakastarvelähtöisyys, nopeus ja kokeileva kulttuuri ovat sovellettavissa myös perinteiselle lakipalvelualalle.”

Ennen Kolsterille tuloaan Leinonen toimi rakennusalan startup-yritys Sitedrivessa useissa johtotehtävissä ja sitä ennen tietoturvayritys Forcepointin tuotehallintojohtajana. Lisäksi hän on toiminut asiantuntijatehtävissä muun muassa Nokialla, Puolustusvoimissa ja McAfeella. Koulutukseltaan Leinonen on tradenomi ja johtamistieteiden maisteri. Hänellä on myös palvelumuotoilun sertifikaatti.

Leinosella on vankka kokemus liiketoiminnan ja asiantuntijatiimien johtamisesta, innovaatio- ja tuotekehitysprosesseista, markkinoinnista, LEAN-metodeista ja hyvän työkulttuurin kehittämisestä. Hän on myös vienyt läpi strategisia muutos- ja tutkimushankkeita sekä perehtynyt innovaatiosuojaukseen.

Leinonen uskoo vahvaan kumppanuusajatteluun, ja hänen tavoitteenaan on tuoda asiakas lähemmäs tiimiä.

”On tärkeää, että ymmärrämme syvällisesti asiakkaan toimialaa ja liiketoiminnan tarpeita. Näin voimme toteuttaa Kolsterin missiota ja auttaa yrityksiä parantamaan kilpailukykyään kaupallisen kasvun ja kansainvälistymisen tiellä.”

Sari Leinonen kertoo innostuvansa työssään monista asioista, mutta aivan erityisen palkitsevaa on nähdä, kun joku saa ahaa-elämyksen ja innostuu.

”Haluan luoda edellytykset sille, että ihmiset ovat onnellisia ja pääsevät loistamaan.”

Toinen suuri inspiraation lähde Leinoselle ovat innovaatiot, joiden maailmaan uusi työ johdattaa aivan uudella tavalla.

”Olen sielultani nörtti. Siksi olen superinnostunut uusista keksinnöistä ja siitä, miten ne tekevät maailmastamme paremman paikan elää. Kolster tarjoaa näköalapaikan tulevaisuuteen: En malta odottaa, että pääsen näkemään, mitä kaikkea kiinnostavaa nyt on meneillään.”

Arjen urheiluharrastukset tärkeä henkireikä

Vapaa-ajallaan Leinonen suuntaa Choco-kääpiövillakoiransa kanssa lähiniitylle heittelemään frisbeetä. Myös urheiluharrastukset ovat tärkeä henkireikä. Leinonen pelaa salibandyä naisten kolmosdivarissa, ja lisäksi hän joogaa, juoksee ja pelaa padelia. Myös mies ja tyttäret harrastavat aktiivisesti, joten vapaa-ajan ongelmia ei ole.

”Urheiluharrastukset auttavat minua jaksamaan arjessa. Olin aiemmin rääkki-ihminen, mutta viime vuosina olen rauhoittunut. Nykyään menen terveys ja jaksaminen edellä, joskin salibandymatseissa lähden aina pelaamaan voitosta.”

Sari Leinonen
Director, Global Paralegal Services
sari.leinonen@kolster.com
+358 40 525 9288