Skip to content

Sini Petsalosta auktorisoitu teollisoikeusasiamies

22.04.2024

Kuuntele blogi

Sini Petsalosta auktorisoitu teollisoikeusasiamies
1:57

Kolsterin Sini Petsalo on hyväksytty auktorisoiduksi teollisoikeusasiamieheksi. Ammattinimike on laissa suojattu ja edellyttää teollisoikeuksien kattavaa hallintaa. Suomessa on tällä hetkellä kolme auktorisoitua teollisoikeusasiamiestä.

Sini Petsalo on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja oikeustieteen maisteri.

”Minulle on ollut mieleistä ja luontevaa edetä teknisen ja oikeudellisen taustani kautta kohti monipuolisia työtehtäviä teollisoikeusasiamiehenä. Kolsterilla osaamisen laajentamista on aina tuettu ja siihen on kannustettu”, Sini Petsalo kertoo.

”Aineettoman omaisuuden tehokas suojaus rakentuu usein monesta osatekijästä. On hienoa olla asiakkaidemme kumppanina rakentamassa kilpailuetua kokonaisvaltaisesti.”

Auktorisoinnin myöntää ja asiamiesrekisteriä ylläpitää teollisoikeusasiamieslautakunta. Auktorisoiduista teollisoikeusasiamiehistä annetun lain mukainen auktorisointimenettely osaltaan varmistaa teollisoikeudellisia toimeksiantoja hoitavien henkilöiden ammatillisen osaamisen tason.

”Varsinkin oikeuksien loukkaus- ja konfliktitilanteissa on selvää etua IP-oikeuksien erityispiirteiden hallinnasta yhdistettynä osaamiseen avustaa oikeudellisissa kysymyksissä ja riita-asioiden ratkaisemisessa, tarvittaessa kansallisissa tuomioistuimissa ja UPC:ssa”, Sini Petsalo sanoo.

Teollisoikeusasiamiehen ammattinimikettä saa käyttää teollisoikeudellisia toimeksiantoja hoitava auktorisoitu asiamies, joka on suorittanut teollisoikeusasiamieslautakunnan järjestämän asiamiestutkinnon patenttioikeutta, tavaramerkkioikeutta ja mallioikeutta koskevat osa-alueet sekä tutkinnon yhteisen osan ja täyttää muutkin kelpoisuusvaatimukset. Lisäksi edellytyksenä on tietty työhistoria teollisoikeudellisten toimeksiantojen hoitamisessa kullakin osa-alueella ja taustakoulutuksen osalta lähtökohtaisesti tekninen ja oikeudellinen ylempi korkeakoulututkinto.

OTA YHTEYTTÄ

Sini Petsalo
Associate Partner, Industrial Property Attorney, Licensed Trial Counsel, European Trade Mark and Design Attorney
sini.petsalo@kolster.com
+358 40 540 2505