Skip to content

Suvi Lukkarinen on matkalla patentoinnin huippuammattilaiseksi

26.03.2024

Kolsterin Patent Agentina tammikuussa aloittaneella Suvi Lukkarisella on vahva tausta laskennallisessa tekniikassa, ja hän täydentää ICT-tiimin laajaa osaamista.

Suvi Lukkarinen valmistui tekniikan maisteriksi (DI) Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta syksyllä 2023 pääaineenaan teknillinen fysiikka. Lukkarinen syventyi opintojensa aikana optiikan, mikroelektroniikan, puolijohdetekniikan ja materiaalifysiikan maailmaan.

Työyhteistö teki vaikutuksen

Kolsterissa Lukkarista veti puoleensa mahdollisuus yhdistää tekninen osaaminen innovaatioihin ja niiden suojaamiseen. Myös ihmisten parissa työskentely on Lukkariselle tärkeää, ja patenttiasiamiehen rooli tarjoaa hänelle mahdollisuuden tehdä asiakastyötä.

“Kolster on yksi kokeneimmista patentointialan yrityksistä, ja täällä on hienot mahdollisuudet kehittyä patentoinnin huippuammattilaiseksi”, Lukkarinen kertoo.

Lukkarinen on vaikuttunut uudesta työyhteisöstään. Hän on päässyt heti mukaan asiakasprojekteihin ja syventymään alaan käytännön kautta.

“Kolsterilaiset ovat mukavia, todella osaavia ja ammattitaitoisia ihmisiä. Minut on otettu hyvin mukaan työyhteisöön.  Apua ja opastusta saa helposti kaikkiin kysymyksiin”, Lukkarinen sanoo.

Tavoitteisiin potkua urheilusta

Lukkarinen on asettanut itselleen kunnianhimoisia tavoitteita. Hän haluaa suorittaa patenttiasiamiestutkinnon, kun se tulee hänelle mahdolliseksi puolentoista vuoden kuluttua. Myöhemmin hän tavoittelee myös Euroopan patenttiviraston (EPO) asiamiestutkintoa.

Lukkarisen lapsuuteen kuuluivat tivolikiertueet. Opiskelujen ja työn myötä tivolikiertueet ovat jääneet taustalle, mutta nyt vastapainoa työhön hän saa muun muassa salilla käymisestä.

Suvi Lukkarinen
Patent Agent
suvi.lukkarinen@kolster.com
+3584578201717

OTA YHTEYTTÄ