Skip to content

Supercellin omistava jättiyhtiö Tencent valitsi Kolsterin IPR-kumppaniksi

05.06.2023

Uutinen 5.6.2023

IPR-lakitoimisto Kolster on solminut yhteistyösopimuksen kiinalaisen Tencent Holding -yhtiön kanssa. Tencent on yksi maailman johtavista peliyhtiöistä sekä sosiaalisen median ja internetpalveluiden tarjoajista. Tencent on muun muassa suomalaisen Supercellin pääomistaja.

Kumppanuus vaikutusvaltaisen toimijan kanssa on Kolsterille merkittävää sekä taloudellisesti että strategisesti. Yhtiö on jo vuosikymmenet panostanut IPR-osaamiseen kansainvälisillä markkinoilla.

”On erityisen hienoa, että näin merkittävä yritys on valinnut meidät yhdeksi IPR-kumppanikseen. Yhteistyö Tencentin kanssa on iso harppaus kansainvälisissä toiminnoissamme. Aktiivinen toiminta kasvumarkkinoissa tuottaa tulosta.”, Kolsterin toimitusjohtaja Timo Helosuo sanoo.

Yhteistyö merkitsee myös parempaa palvelua Kolsterin asiakkaille, sillä kumppanuuden myötä yhtiön asiantuntemus sisältötuotannossa ja verkkokaupassa kasvaa ja asema Kiinan markkinoilla vahvistuu entisestään.

Tencent-sopimus pitkäjänteisen työn tulos

Kolsterin Kiina-deskin IP-asiantuntija Zhangping Wu on tehnyt vuodesta 2016 alkaen pitkäjänteistä työtä Tencent-yhteistyön eteen.

”Prosessi on ollut pitkä, ja keskustelimme sopimuksen yksityiskohdista useaan otteeseen. Nyt kun nimet ovat papereissa, olemme kaikki valtavan ylpeitä ja iloisia. Tencent saa meistä asiantuntevan kumppanin suojaamaan IP-oikeuksiaan”, Zhangping Wu sanoo.

Kumppanisopimus merkitsee Zhangping Wulle paljon myös henkilökohtaisesti.

”Tencentin mobiilisovellukset ovat olleet käytössäni nuoruudesta asti. Olin lukiolainen, kun yhtiö perustettiin vuonna 1998, ja otin nopeasti käyttööni yhtiön ensimmäisen pikaviestisovelluksen QQ:n. Siitä kehitetty WeChat-sovellus on käytössäni joka päivä”, Zhangping Wu kertoo.

Tencent ja Kolster samassa kaupungissa

Tencentin pääkonttori ja Kolsterin Kiinan-toimisto sijaitsevat molemmat Shenzhenissä.

”Perustimme toimiston Shenzheniin vuonna 2018. Helpottaa kovasti yhteydenpitoa uuteen asiakkaaseemme, kun toimimme molemmat samassa kaupungissa”, Timo Helosuo toteaa.

Tencent

  • Kiinalainen teknologiajätti. Yksi Kiinan vaikutusvaltaisimmista ja maailman arvokkaimmista yrityksistä sekä maailman suurin peliyhtiö. Perustettu 1998.
  • Laajentunut etenkin yritysostoillaan. Omistaa Supercellistä 84,3 prosenttia. Muita  tytäryhtiöitä ovat muun muassa Riot Games (100 %), Epic Games (48,4 %) ja Universal Music Group (10 %).
  • Palveluita muun muassa WeChat, Tencent QQ ja Tencent Weibo.
  • Pääkonttori sijaitsee Shenzhenissä. 

OTA YHTEYTTÄ

Zhangping Wu
Sales Growth Lead, China Desk , IP Specialist
zhangping.wu@kolster.com
+358 40 707 3877