Skip to content

Veli-Matti Kärkkäinen asiantuntijajäseneksi markkinaoikeuteen

20.04.2018

20.4.2018

”Minä Veli-Matti Kärkkäinen lupaan ja vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta, että toimin virassani perustuslakia ja lakia noudattaen, tuomitsen oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti parhaan ymmärrykseni mukaan sekä kunnioitan ihmisten yhdenvertaisuutta lain edessä.”

Näillä sanoin antoivat tuomarinvakuutuksensa valtioneuvoston markkinaoikeuteen nimittämät asiantuntijajäsenet kaudelle 1.4.2018 – 1.3.2023 ottaessaan vastaan tehtävän toimia markkinaoikeuden asiantuntijajäseninä. Eurooppapatenttiasiamies, eurooppatavaramerkki- ja -malliasiamies Veli-Matti Kärkkäinen Kolsterilta valittiin yhtenä IPR-asiantuntijajäsenenä tähän arvostettuun ja vastuulliseen tehtävään.

Markkinaoikeutta johtaa ylituomari, ja muina jäseninä markkinaoikeudessa toimii 23 markkinaoikeustuomaria ja kaksi markkinaoikeusinsinööriä. Jäsenten lisäksi markkinaoikeudessa on sivutoimisia asiantuntijajäseniä, jotka valtioneuvosto määrää viiden vuoden toimikaudeksi kerrallaan. Nyt ensimmäistä kertaa ylituomari Kimmo Mikkola kehotti patentti- ja tavaramerkkiasiamiehiä hakemaan asiantuntijajäseniksi täydentämään IPR-tuomioistuimena toimivan markkinaoikeuden osaamista.

- On todella mielenkiintoista päästä ratkaisemaan IPR-riitoja penkin toiselta puolelta ja tuoda tuomioistuinprosessiin oma ammatillinen kokemus ja vuosien aikana karttunut erityisosaaminen immateriaalioikeuksista. Olen aidosti innostunut tästä uudesta roolista, jossa voin toimia tuomarikollegiossa tasavertaisena tuomarijäsenenä omalla erityisalueellani, sanoo Veli-Matti.

OTA YHTEYTTÄ

Veli-Matti Kärkkäinen
European Patent Attorney, European Trademark and Design Attorney
veli-matti.karkkainen@kolster.com
040 510 2715