IPR-strategia & IPR audit

Autamme laatimaan IPR-strategian, joka tukee liiketoimintasi menestystä

Immateriaalioikeuksien rooli yritysten liiketoiminnassa on kasvanut merkittävästi. Partner, eurooppapatenttiasiamies Ossi Huhtasella on vahva kokemus yritysjohdon IPR-sparrauksesta.

"Tämä työ on olennainen osa yrityksen liiketoimintaa. IPR-strategiassa yritys asettaa painopistealueet tulevaa päätöksentekoa varten ja miettii liiketoiminnan kehittymistä pitkällä aikavälillä. Käsittelemme esimerkiksi oikeuksien hyödyntämistä, IPR-salkun kattavuutta ja strategista asemointia."

"IPR:n strategisen suunnittelun merkitys kasvaa erityisesti rahoituskierrosten yhteydessä, kun sijoittajat haluavat saada IP-asioilla kilpailuetua ja maksimoida niiden arvon. Myös yrityksen kansainvälistymisvaihe on otollinen ajankohta IP-asioiden strategiselle tarkastelulle."

"Ilokseni olen huomannut, että yhä useampi asiakkaamme on alkanut aktiivisesti kehittää IPR-salkkuaan ja mitata sen tuottamaa liiketoimintahyötyä."

Ossi Huhtanen korostaa, että IPR-kokonaisuus kannattaa suunnitella huolellisesti kuntoon, jotta tmyöhemmin ei tarvitse tehdä kalliita korjausliikkeitä. Me autamme asiakkaitamme hyödyntämään IPR-asioissa myös julkisia tukirahoitusinstrumentteja, kuten Business Finlandin (entinen Tekes) innovaatiorahoituksia.

Avainkysymyksiä

  • Haluatko hillitä ja estää kilpailua patentin avulla?
  • Tarvitsetko positiivisen investointipäätöksen rahoittajaltasi? Suojaa immateriaalioikeutesi ja varmista toimintavapautesi.
  • Panostatko tuotteidesi muotoilun suojaamiseen ja tavaramerkkeihin?
  • Valvotko riittävästi oikeuksiasi?
  • Saatko IPR-salkkusi tuottamaan?
  • Huomioitko IPR-asiat yrityksesi sopimuksissa?

Ota yhteyttä

LUE LISÄÄ

IPR-strategia tukemaan liiketoimintaasi

Patenttisalkun rakentaminen strategisesti kannattaa

IPR-strategia ohjaa brändejä

Suunnittele yrityksesi IPR-toiminta – älä ajelehdi

IPR-strategia on hallitusasia

IPR: Kustannuserä vai kilpailutekijä?