Ennakkouutuustutkimukset ja patentoitavuuden arviointi

Ennakkouutuustutkimus auttaa löytämään olennaiset patenttijulkaisut ja arvioi keksinnön uutuuden. Patentoitavuustutkimus arvioi myös patentoitavuutta. Ennakkouutuustutkimus tai patentoitavuustutkimus kannattaa tehdä uuden tuotekehitysprojektin aikana ja hyvissä ajoin ennen tuotteen tuomista markkinoille tai patentointiprosessin aloittamista.

TYYPILLINEN TOIMEKSIANTO

Arvioitu hinta ennakkouutuustutkimukselle on 1500€ (+alv) ja patentoitavuustutkimukselle 3000€ (+alv).

Ennakkoutuustutkimuksessa selvitetään, muistuttaako keksintö aiempia patenttijulkaisuja ja onko suojaukselle oleellisia esteitä. Keksinnöstä kartoitetaan ne piirteet, jotka ovat uusia ja ainutlaatuisia verrattuna jo tunnettuihin ratkaisuihin. Mikäli osoittautuu, että patenttia kannattaa hakea, voimme kohdistaa hakemuksen suojattavissa olevaan osaan keksintöä. Samalla saadaan tietoa siitä, mitä muut toimijat ovat suojanneet tai yrittäneet suojata. Tämä tieto voi olla hyödynnettävissä myös omassa tuotekehitysprosessissa. Patentoitavuustutkimuksessa etsitään lisäksi patenttiyhdistelmiä, jotka voivat muodostua esteeksi patetoinnille. Tutkimusten avulla säästät aikaa ja rahaa jo tuotekehitysvaiheessa.

Ota yhteyttä

Ajankohtaista aiheesta

Patentit • Mallioikeudet

Kolster vahvistuu kansainvälisellä osaamisella

Kolster

06.10.2022

Patentit • Blogit • IPR-tietoa

Patenttisalkun rakentaminen strategisesti kannattaa

Kolster

27.09.2022

Patentit • Blogit • IPR-tietoa

Kolme arvokasta vinkkiä: Näin syntyy hyvä patenttihakemus

Kolster

15.09.2022

Lisää ajankohtaista

"Meillä on pitkä kokemus ja parhaat kaupalliset tietokannat uutuustutkimusten ja patentoitavuustutkimusten tekemiseen kaikilla teknologia-alueilla."

NÄITÄ USEIN KYSYTÄÄN

Mikä on patenttihakemuksen uutuustutkimus?

Uutuus on ehdoton keksinnön patentoinnin edellytys. Uutuustutkimuksella selvitetään, onko täysin samanlaista ratkaisua esitetty aiemmin. Uutuutta kannattaa selvittää ennen patenttihakemuksen tekemistä, koska nopeallakin tutkimuksella voi säästää patentointikustannukset, mikäli patentoinnin edellytyksiä ei ole.

Ota yhteyttä