Skip to content

Ennakkouutuustutkimukset ja patentoitavuuden arviointi

Ennakkouutuustutkimus auttaa löytämään olennaiset patenttijulkaisut ja arvioi keksinnön uutuuden. Patentoitavuustutkimus arvioi myös patentoitavuutta. Ennakkouutuustutkimus tai patentoitavuustutkimus kannattaa tehdä uuden tuotekehitysprojektin aikana ja hyvissä ajoin ennen tuotteen tuomista markkinoille tai patentointiprosessin aloittamista.

TYYPILLINEN TOIMEKSIANTO

Annamme arvion tapauskohtaisesti.

Ennakkouutuustutkimuksessa selvitetään, muistuttaako keksintö aiempia patenttijulkaisuja ja onko suojaukselle oleellisia esteitä. Keksinnöstä kartoitetaan ne piirteet, jotka ovat uusia ja ainutlaatuisia verrattuna jo tunnettuihin ratkaisuihin. Mikäli osoittautuu, että patenttia kannattaa hakea, voimme kohdistaa hakemuksen suojattavissa olevaan osaan keksintöä. Samalla saadaan tietoa siitä, mitä muut toimijat ovat suojanneet tai yrittäneet suojata. Tämä tieto voi olla hyödynnettävissä myös omassa tuotekehitysprosessissa. Patentoitavuustutkimuksessa etsitään lisäksi patenttiyhdistelmiä, jotka voivat muodostua esteeksi patentoinnille. Tutkimusten avulla säästät aikaa ja rahaa jo tuotekehitysvaiheessa.


OTA YHTEYTTÄ

"Meillä on pitkä kokemus ja parhaat kaupalliset tietokannat uutuustutkimusten ja patentoitavuustutkimusten tekemiseen kaikilla teknologia-alueilla."

NÄITÄ USEIN KYSYTÄÄN

Mikä on ennakkouutuustutkimuksen tarkoitus?

Uutuus on ehdoton keksinnön patentoinnin edellytys. Uutuustutkimuksella selvitetään, onko täysin samanlaista ratkaisua esitetty aiemmin. Uutuutta kannattaa selvittää ennen patenttihakemuksen tekemistä, koska nopeallakin tutkimuksella voi säästää patentointikustannukset, mikäli patentoinnin edellytyksiä ei ole.

Milloin ennakkouutuustutkimus kannattaa tehdä?

Ennakkouutuustutkimus kannattaa tehdä uuden tuotekehitysprojektin aikana ja hyvissä ajoin ennen tuotteen tuomista markkinoille tai patentointiprosessin aloittamista.

Mitä ennakkouutuustutkimuksessa selvitetään?

Ennakkouutuustutkimuksessa selvitetään, muistuttaako keksintö aiempia patenttijulkaisuja ja onko suojaukselle oleellisia esteitä. Lisäksi kartoitetaan ne piirteet, jotka ovat uusia ja ainutlaatuisia verrattuna jo tunnettuihin ratkaisuihin.

OTA YHTEYTTÄ