Tietoa päätöstesi tueksi / Ennakkouutuustutkimukset & patentoitavuuden arviointi

Ennakkouutuustutkimukset & patentoitavuuden arviointi

Onko keksintösi oikeasti uusi, vai onko jollakulla toisella jo patentti uudeksi luulemaasi tuotteeseen tai palveluun? Ennakkouutuus- ja patentoitavuustutkimuksella se selviää, ja säästät aikaa ja rahaa jo tuotekehitysvaiheessa.

Uutuustutkimuksessa selvitämme, muistuttaako keksintö aiempia patenttijulkaisuja, ja etsimme suojauksen oleellisia esteitä. Kartoitamme keksinnöstä piirteet, jotka ovat uusia ja ainutlaatuisia verrattuna jo tunnettuihin ratkaisuihin. Näin saamme selville, kannattaako patenttia hakea, ja voimme kohdistaa hakemuksen suojattavissa olevaan osaan keksintöä. Samalla saamme tietoa jo patentoiduista ratkaisuista, jotka voit huomioida ja hyödyntää tuotekehitysprosessissa.

Patentoitavuustutkimuksessa etsimme lisäksi patenttiyhdistelmiä, jotka voivat muodostua esteeksi patetoinnille. Tutkimukset kannattaa tehdä uuden tuotekehitysprojektin aikana, hyvissä ajoin ennen tuotteen tuomista markkinoille tai patentointiprosessin aloittamista.

Ota yhteyttä

Kiinteä hinta ennakkouutuustutkimukselle / patentoitavuustutkimukselle

1 500 € (+alv) / 3 000 € (+alv)

Kysy tarkempi hinta-arvio tästä.

Näin yhteistyö lähtee käyntiin

1. Keksinnön määrittäminen

Aloituskeskustelussa käymme keksintön läpi suullisesti ja mahdollisten kuvien, kirjallisten kuvausten ja muun materiaalin, kuten itse tuotteen tai palvelun, pohjalta. Samalla käymme läpi, mitkä ratkaisun piirteet poikkeavat näkemyksesi mukaan aiemmin tunnetuista, eli mitä pidät keksinnön uusina piirteinä.

2. Tietokantahaut ja tulosten analysointi

Laadimme hakuprofiilin eli hakusanat ja muut hakukriteerit keksinnön kuvauksen perusteella. Käytämme useita kaupallisia ja ei-kaupallisia tietokantoja keksinnön kannalta oleellisten julkaisujen hakemiseen. Analysoimme keksinnön uutuutta haun tuloksena löytyneiden julkaisujen suhteen.

3. Raportointi ja toimenpidesuositus

Laadimme haun ja analyysin tuloksista tiivistetyn kirjallisen raportin. Liitämme raporttiin myös kopiot tärkeimmistä patenttijulkaisuista. Ehdotamme jatkotoimenpiteitä, kuten onko keksintö sinällään patentoitavissa ja onko keksinnössä suojattavissa olevia piirteitä tai osa-alueita, joita voisi kehittää eteenpäin. Voimme käydä tulokset ja ehdotukset läpi myös suullisesti.

Ota yhteyttä

Parhaat asiantuntijamme käytettävissäsi

Kaikki asiantuntijamme

Meillä on pitkä kokemus ja parhaat kaupalliset tietokannat uutuustutkimusten ja patentoitavuustutkimusten tekemiseen kaikilla teknologia-alueilla.

Pekka Ristikaarto, Patent Agent

Olemme matalan kynnyksen IPR-alan ammattilaisia. Ota rohkeasti yhteyttä!