Omaisuuden rakentaminen / Mallioikeudet

Mallioikeudet

Mallisuoja on tehokas suojamuoto, jolla voidaan suojata tuotteen ulkoasua. Jotta suojaus onnistuisi ja olisi luonteeltaan kattava, kannattaa tuotteen ulkoasun suojaus tehdä osaavan asiantuntijamme avustuksella.

Muilla suojakeinoilla ei voi suojella tuotteen muotoilua yhtä kokonaisvaltaisesti kuin mallisuojalla. Suojaa uusi muotoilu kattavasti yrityksen tärkeimmillä markkina-alueilla. Kansainväliseen suojaukseen on paljon vaihtoehtoja kansallisista suojauksista EU-mallin kautta kansainvälisen rekisteröintijärjestelmän hyödyntämiseen.

Ota yhteyttä

Suuntaa antava hinta-arvio*

Alkaen 1 400-5 405 € (+ alv)

Kysy tarkempi hinta-arvio tästä.

*Keskeisen mallituotteemme hinta-arvio, esimerkiksi 1-10 variaatiota samasta mallista yhdellä hakemuksella. 

Näin yhteistyö lähtee käyntiin

1. Alkukartoitus

Asiantuntijamme kartoittavat palvelutarpeen yhdessä asiakkaan kanssa. Autamme  suunnittelemaan parhaan mahdollisen suojan uusille innovaatioillesi. Alkukeskustelun jälkeen teemme ehdotuksen optimaalisesta suojauksesta tuotteellesi ja ohjeistamme tarvittavien kuvien tuottamisessa ja valinnassa.

2. Hakemuksen laatiminen

Meillä on kokemusta hakemuksien jättämisestä kaikkialla maailmassa ja yhteistyöverkostomme avulla vältymme yllätyksiltä eksoottisimillakin alueilla kustannusten pysyessä ennakoidun mukaisina. Voimme myös tuottaa tarvittavat kuvat hakemukseen Kolsterin yhteistyökumppanien avulla mikäli se on tarpeen. Tämä lisäpalvelu on joustava ja varmistaa sen, että malli tulee kuvatuksi kattavasti.

3. Hakemuksen jättäminen virastoon

Kun tarvittavat kuvat ja hakemukseen liittyvät tiedot ovat valmiit ja asiakkaan hyväksymät,  jätämme hakemuksen suunnitelman mukaisesti haluttuihin virastoihin.

 

Ota yhteyttä

Mallisuoja suojaa tuotteen ulkoasun ja täydentää IPR-suojaa tekijänoikeuden, patentin ja tavaramerkin rinnalla. Muilla suojakeinoilla ei voi suojella tuotteiden muotoilua yhtä kokonaisvaltaisesti. Mallioikeuksien avulla voidaan estää tuotteiden kopiointia ja kannustaa suunnittelijoita innovatiivisuuteen.

Pekka Ristikaarto, Head of Design Protection, Patent Attorney

Ajankohtaista aiheesta

Tavaramerkit • Patentit • Mallioikeudet • IPR-uutiset

Mistä tunnistat ideaalin IPR-kumppanin? Kiinnitä huomiota 4 seikkaan

Kolster

21.01.2022

Tavaramerkit • Patentit • Mallioikeudet • IPR-uutiset

Kansainvälinen palvelutiimi tuo tehoa IPR-asioiden hoitoon

Kolster

08.12.2021

Tavaramerkit • Mallioikeudet • nimitykset • Tekijänoikeudet • IPR-uutiset

Jussi Ilvonen tuo Kolsterille vahvaa luovien alojen tuntemusta

Kolster

11.11.2021

Lisää ajankohtaista

Olemme matalan kynnyksen IPR-alan ammattilaisia. Ota rohkeasti yhteyttä!