Omaisuuden rakentaminen / Patenttihakemuksen laadinta

Patenttihakemuksen laadinta

Patentti on kattavin tapa teknisen ratkaisun suojaamiseksi. Patentilla voi saada 20 vuoden suojan uudelle tekniselle ratkaisulle esimerkiksi tuotteen, laitteen, menetelmän tai käytön muodossa. Näin estät kilpaijoitasi hyötymästä tuotekehityksestäsi.

Patentoimalla suojaat kehittämäsi teknisen ratkaisun mahdollisimman laajasti. Patentti sopii erityisesti tuotteille, laitteille tai menetelmille, joille tarvitaan mahdollisimman pitkä suoja-aika ja laaja maantieteellinen suoja. Patentilla estät kilpailijoita käyttämästä keksintöäsi.

Ota yhteyttä

Suuntaa antava hinta-arvio*

3 850-6 450 € (+alv)

Kysy tarkempi hinta-arvio tästä.

*Hinta sovitaan tapauskohtaisesti arvioidun työmäärän perusteella.

Näin yhteistyö lähtee käyntiin

1. Alkukartoitus

Aloituspalaverissa käymme yhdessä läpi keksintösi: mikä siinä on uutta ja mikä poikkeaa tunnetuista ratkaisuista?

2. Hakemuksen laatiminen

Laadimme patenttihakemusehdotuksen kommentoitavaksesi. Varmistamme yhdessä, että hakemuksessa on esitetty keksintösi oikein ja riittävällä tarkkuudella, jotta sille saadaan paras mahdollinen suojapiiri.

3. Hakemuksen jättäminen virastoon

Jätämme patenttihakemuksen virastoon, jolloin hakemus tulee vireille ja saa hakemusnumeronsa. Toimitamme sinulle jättöilmoitusraporttimme, joka sisältää vireille tulleen hakemuksen kaikki asiakirjat sekä PRH:n vastaanottokuittauksen. Tämän jälkeen PRH ryhtyy tutkimaan keksinnön uutuutta ja patentoitavuutta, ja esimerkiksi keksinnön julkistaminen on mahdollista.

4. Raportointi ja laskutus

Ota yhteyttä

Parhaat asiantuntijamme käytettävissäsi

Kaikki asiantuntijamme

Patentti on kattavin tapa teknisen ratkaisun suojaamiseksi ja sillä voi saada 20 vuoden suojan uudelle tekniselle ratkaisulle. Patentilla voit kieltää muita käyttämästä suojattua teknistä ratkaisua luvatta, tai lisensoida sitä muille toimijoille. Samalla minimoit riskin siitä, että kilpailija patentoi saman ratkaisun ja kieltää sinua käyttämästä omaa keksintöäsi. 

Christoffer Karlsson, Patent Attorney

Ajankohtaista aiheesta

Tavaramerkit • Patentit • Uutiset • Mallioikeudet • IPR-uutiset

Toimitko luovalla alalla? Nämä työsi tulokset sinun kannattaa suojata

Kolster

03.03.2022

Lisää ajankohtaista

Olemme matalan kynnyksen IPR-alan ammattilaisia. Ota rohkeasti yhteyttä!