Skip to content

Konfliktinratkaisu ja oikeudenkäynnit: loukkaus-, kielto- ja mitätöintikanteet

Tarvitsetko apua IPR-konfliktin ratkaisussa? IPR-oikeuksien puolustaminen on olennainen osa IPR-toimintaa. Konfliktit voivat pahimmillaan johtaa merkittäviin taloudellisiin menetyksiin, mutta oikein hoidettuna ne voivat myös tarjota mahdollisuuden vahvistaa asemaasi markkinoilla.

TYYPILLINEN TOIMEKSIANTO

Annamme arvion tapauskohtaisesti.*

*Hinta vaihtelee toimeksiannon kokonaisuuden mukaan.

IPR-konfliktissa voi olla kyse esimerkiksi patentin, tavaramerkin, tekijänoikeuden tai muun immateriaalioikeuden loukkaamisesta. Puuttumalla loukkauksiin varmistat, että omat tuotekehitys- ja suojausinvestoinnit eivät valu hukkaan. Tämän vuoksi on tärkeää löytää oikea ratkaisu mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti, jotta yrityksesi voi jatkaa liiketoimintaansa ilman häiriöitä. Konfliktien ratkaisuun erikoistuneet IPR-asiantuntijamme ovat apunasi mahdollisissa riitatilanteissa. Ota yhteyttä ja etsimme parhaan mahdollisen ratkaisun tilanteeseesi.

OTA YHTEYTTÄ

Ajankohtaista aiheesta

Uutiset • Lakipalvelut • IPR

Kolmelle asiantuntijallemme uudet ammattitutkinnot

Kolster

10.03.2023

Lakipalvelut • Blogit • IPR-tietoa

Lisenssisopimuksen FAQ-vinkkejä parhaaseen tulokseen

Kolster

26.01.2023

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

NÄITÄ USEIN KYSYTÄÄN

Mitä ovat IPR-konfliktit ja miksi niiden ratkaiseminen on tärkeää?

IPR-konfliktit ovat tilanteita, joissa immateriaalioikeuksien loukkaamisesta aiheutuu riitaa. Konfliktien ratkaiseminen on tärkeää, koska se varmistaa, että yrityksen tuotekehitys- ja suojausinvestoinnit eivät valu hukkaan ja että liiketoiminta voi jatkua ilman häiriöitä.

Mitä ovat mahdolliset taloudelliset seuraukset, jos IPR-konfliktiä ei ratkaista?

Pahimmassa tapauksessa IPR-konflikti voi johtaa merkittäviin taloudellisiin menetyksiin, kuten liiketoiminnan menettämiseen tai korvausvaatimuksiin.

Miksi on tärkeää ratkaista IPR-konflikti mahdollisimman nopeasti?

On tärkeää ratkaista IPR-konflikti mahdollisimman nopeasti, jotta yrityksen liiketoiminta voi jatkua ilman häiriöitä ja jotta mahdolliset taloudelliset menetykset voidaan välttää.

Milloin tavaramerkin voi menettää?

Tavaramerkin menettämiseen tai kumoamiseen voi johtaa vesittyminen, käyttämättömyys ja harhaanjohtavuus. Tavaramerkki on vesittynyt, jos se on menettänyt erottamiskykynsä. Erityisen suuri riski vesittymiselle on silloin, kun tavaramerkiksi rekisteröidään sana, josta myöhemmin tulee yleisnimi. Tällainen on esimerkiksi mono-sana, josta tuli yleisnimi kaikille hiihtokengille.

Jos tavaramerkkiä ei käytetä viiteen vuoteen sen rekisteröinnistä tai se on viisi vuotta yhtäjaksoisesti käyttämättä, sen voi menettää käyttämättömyyden vuoksi. Tavaramerkin voi menettää myös, jos se muuttuu haltijan suostumuksella tapahtuneen käytön seurauksena harhaanjohtavaksi.

OTA YHTEYTTÄ