Skip to content

Konfliktinratkaisu ja oikeudenkäynnit

Tarvitsetko apua IPR-konfliktin ratkaisussa? IPR-oikeuksien puolustaminen on olennainen osa IPR-toimintaa. Konfliktit voivat pahimmillaan johtaa merkittäviin taloudellisiin menetyksiin, mutta oikein hoidettuna ne voivat myös tarjota mahdollisuuden vahvistaa asemaasi markkinoilla.

TYYPILLINEN TOIMEKSIANTO

Annamme arvion tapauskohtaisesti.*

*Hinta vaihtelee toimeksiannon kokonaisuuden mukaan.

IPR-konfliktissa voi olla kyse esimerkiksi patentin, tavaramerkin, mallioikeuden tai tekijänoikeuden loukkaamisesta. Kyse voi olla myös esimerkiksi puolustautumisesta oikeuksien kumoamisvaatimuksia vastaan. Tai ehkä haluat itse puuttua toimintaasi haittaaviin toisten tahojen rekisteröinteihin? IPR-konflikteihin liittyvät usein myös kysymykset sopimattomasta menettelystä elinkeinotoiminnassa. Konfliktitilanteissa on tärkeää löytää ratkaisu nopeasti ja tehokkaasti, jotta yrityksesi voi jatkaa liiketoimintaansa ilman häiriöitä.

Avustamme kaikissa konfliktitilanteen edellyttämissä toimissa kuten tilanteen oikeudellisessa analysoinnissa, neuvotteluissa, oikeudenkäynneissä ja vaihtoehtoisissa riidanratkaisumenettelyissä. Esimerkiksi patenttiriitoja koskevissa oikeudenkäynneissä markkinaoikeudessa tai yhdistetyssä patenttituomioistuimessa (UPC) lakimiehemme toimivat yhteistyössä kokeneiden patenttiasiamiestemme kanssa, jolloin saat hyötykäyttöösi kattavan asiantuntemuksemme kokonaisuudessaan. Meillä on tarvittava erikoisasiantuntemus ja pätevyys IPR-riitojen oikeudenkäynteihin Suomessa olipa kyse patenteista, tavaramerkeistä, malleista tai verkkotunnuksista. Hoidamme oikeudenkäyntejä Suomessa ja kansainvälisen kumppaniverkostomme avustuksella kansainvälisesti.


OTA YHTEYTTÄ

Ajankohtaista aiheesta

Patentit • IPR-tietoa
Saunakiuas – kivikasasta designtuotteeksi
Kolster

18.06.2024

Patentit • IPR-tietoa
Heteka – aikansa rautainen hittituote
Kolster

05.06.2024

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

NÄITÄ USEIN KYSYTÄÄN

Mitä ovat IPR-konfliktit ja miksi niiden ratkaiseminen on tärkeää?

IPR-konfliktit ovat tilanteita, joissa immateriaalioikeuksien loukkaamisesta aiheutuu riitaa. Konfliktien ratkaiseminen on tärkeää, koska se varmistaa, että yrityksen tuotekehitys- ja suojausinvestoinnit eivät valu hukkaan ja että liiketoiminta voi jatkua ilman häiriöitä.

Mitä ovat mahdolliset taloudelliset seuraukset, jos IPR-konfliktiä ei ratkaista?

Pahimmassa tapauksessa IPR-konflikti voi johtaa merkittäviin taloudellisiin menetyksiin, kuten liiketoiminnan menettämiseen tai korvausvaatimuksiin.

Miksi on tärkeää ratkaista IPR-konflikti mahdollisimman nopeasti?

On tärkeää ratkaista IPR-konflikti mahdollisimman nopeasti, jotta yrityksen liiketoiminta voi jatkua ilman häiriöitä ja jotta mahdolliset taloudelliset menetykset voidaan välttää.

Milloin tavaramerkin voi menettää?

Tavaramerkin menettämiseen tai kumoamiseen voi johtaa vesittyminen, käyttämättömyys ja harhaanjohtavuus. Tavaramerkki on vesittynyt, jos se on menettänyt erottamiskykynsä. Erityisen suuri riski vesittymiselle on silloin, kun tavaramerkiksi rekisteröidään sana, josta myöhemmin tulee yleisnimi. Tällainen on esimerkiksi mono-sana, josta tuli yleisnimi kaikille hiihtokengille.

Jos tavaramerkkiä ei käytetä viiteen vuoteen sen rekisteröinnistä tai se on viisi vuotta yhtäjaksoisesti käyttämättä, sen voi menettää käyttämättömyyden vuoksi. Tavaramerkin voi menettää myös, jos se muuttuu haltijan suostumuksella tapahtuneen käytön seurauksena harhaanjohtavaksi.

OTA YHTEYTTÄ