Skip to content

Tekijänoikeudet ja lähioikeudet

Tekijänoikeus ja niin kutsutut lähioikeudet saattavat suojata sinun tai yrityksenne luovan työn tuloksia ja mahdollistaa uutta ansaintaa esimerkiksi lisensoinnin kautta. Vastaavasti liiketoiminnassa tulee huomioida muiden tekijänoikeudet ja tähän liittyvät riskit.

TYYPILLINEN TOIMEKSIANTO

Annamme arvion tapauskohtaisesti.*

*Hinta vaihtelee toimeksiannon kokonaisuuden mukaan.

Arvioimme tekijänoikeuteen liittyviä kysymyksiä, kuten mikä voi saada tekijänoikeussuojaa. Lisäksi tutkimme, onko tietyissä tapauksissa syytä epäillä tekijänoikeutta loukatuksi. Avustamme monipuolisesti asiakkaitamme myös esimerkiksi teosten kaupallistamiseen liittyvissä sopimusasioissa sekä oikeuksien puolustamisessa.


OTA YHTEYTTÄ

"Niin luovilla aloilla kuin teknologiayritysten piirissä tekijänoikeus on tärkeä aineettoman ansainnan mahdollistava elementti. Tekijänoikeuden selkeään hallinnointiin kannattaa kiinnittää huomiota."

NÄITÄ USEIN KYSYTÄÄN

Mitä ovat aineettomat hyödykkeet?

Aineettomia hyödykkeitä ovat muun muassa patentit, tavaramerkit, tekijänoikeudet, verkkotunnukset ja franchising-sopimukset. Aineettomat hyödykkeet voivat olla erittäin arvokkaita yritykselle.

Kuka patentin omistaa?

Patenttilain mukaan keksijä omistaa keksinnön. Patentin oikeudet voi kuitenkin siirtää toiselle halutessaan. Jos keksinnön keksijä työskentelee yritykselle, jonka toimialaan patentoitava keksintö olennaisesti liittyy, työnantaja voi saada oikeuden keksintöön.

OTA YHTEYTTÄ