Skip to content

Toimintavapauden varmistaminen (Freedom to Operate)

Haluatko varmistaa, ettei tuotteesi kaupallistaminen osu patenttimiinaan? Turvaa tuotteesi kaupallistamisen toimintavapautta (Freedom to Operate) ja hallitse riskejä toimintavapausselvityksellä. Selvityksessä haetaan voimassa olevia patentteja ja hyödyllisyysmalleja, jotka saattavat vaikuttaa tuotteen kaupalliseen hyödyntämiseen. Selvityksen laajuutta voi skaalata resurssien mukaan. Selvityksellä saa raportin, jolla voi osoittaa pyrkimyksen välttää patentin loukkauksia.

TYYPILLINEN TOIMEKSIANTO

Annamme arvion tapauskohtaisesti.*

*Hinta määräytyy kokonaisuuden perusteella.

Toimintavapausselvitys on osa yrityksesi riskinhallintaa. Selvityksessä haetaan tuotteesi suunnitellulla markkina-alueella voimassa olevia patentteja ja hyödyllisyysmalleja, jotka saattaisivat kohdistua tuotteeseesi. Näin pystyt toimintapausselvityksen avulla pienentämään kaupallistamisen riskejä. Selvitykseen sisältyy raportti, jonka avulla voit osoittaa myös ulkopuolisille toimijoille, kuten rahoittajille, että tuotteen toimintavapaus on pyritty varmistamaan. 


OTA YHTEYTTÄ

"Toimintavapausselvitys antaa faktapohjaista tukea päätöksentekoon. Sen avulla voi myös kehittää tuotteesi ominaisuuksia niin, että riskit pienenevät. Riskien tunnistaminen etukäteen mahdollistaa myös paremman valmistautumisen."

NÄITÄ USEIN KYSYTÄÄN

Miten tehdään toimintavapauden varmistaminen (freedom to operate)?

Toiminnanvapausselvityksellä turvataan tuotteen kaupallistamisen toimintavapaus ja hallitaan riskejä. Toiminnanvapausselvityksessä haetaan tuotteesi suunnitellulla markkina-alueella voimassa olevia patentteja tai hyödyllisyysmalleja, jotka saattavat vaikuttaa tuotteesi kaupalliseen hyödyntämiseen. Selvitys on tärkeä osa yrityksen riskienhallintaa. 

Selvityksestä saatavalla raportilla yrityksesi voi osoittaa esimerkiksi rahoittajille pyrkineensä varmistamaan tuotteen toimintavapauden ja estämään patentin tai hyödyllisyysmallin loukkauksia. Toimintavapauden varmistamisen hinta on 2 000–7 000 euroa + alv.

OTA YHTEYTTÄ