Artikkelit

Tutustu asiakkaidemme ja asiantuntijoidemme IPR-näkökulmiin

Olemme järjestelleet asiakaslehdessämme sekä muissa IPR-alan julkaisuissa ilmestyneet artikkelit myös aihepiireittäin. Tutustu esimerkiksi asiakkaisiimme osiossa Asiakkaan näkökulma.

IPR-strategia & Kiina

Immateriaalioikeudet kuluista rahaksi Kiinan markkinoilla

12.05.2017 Kolster China Desk™ kannustaa suomalaisia yrityksiä menemään Kiinan markkinoille. Kolsterin lakimies ja Aasian markkinapäällikkö Jani Kaulo puhui IPR-kevätseminaarissa Oulussa immateriaalioikeuksien kaupallistamisesta ja antoi vinkkejä, miten yritykset voivat parantaa mahdollisuuksiaan onnistua Kiinan markkinoilla.

Brändistrategia

IPR-strategia ohjaa brändejä

10.04.2017 Immateriaalioikeudet ja niiden hyödyntäminen ovat asialistalla niin yrityksen hallituksissa kuin johtoryhmissäkin. Yrityksen tuotemerkit ja brändihierarkian johtaminen nähdään voimakkaammin osana yritysten arvon aktiivista kehittämistä. Samalla vaatimustaso strategisesta brändinhallinnasta kasvaa.

Juristinäkökulma

Lisenssisopimuksen FAQ ― vinkkejä parhaaseen tulokseen

10.04.2017 Suosittelemme, että lisenssisopimuksen laatimisvaiheessa käytetään mahdollisuuksien mukaan sekä kaupallista, teknistä että juridista asiantuntija-apua kokonaisvaltaisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Juristinäkökulma

VTT: "Teknologiasta liiketoimintaa"

10.04.2017 Viime vuonna VTT sai tuottoja immateriaalioikeuksien ja ohjelmistojen lisensoinnista ja myynnistä liki kolme miljoonaa euroa. Patenttisalkussa on noin 360 patenttiperhettä. VTT:llä teknologioiden suojaus ja kaupallistaminen etenevät hyvin.

Virtuaalitodellisuus & IPR

Törmääkö virtuaalitodellisuus aineettomiin oikeuksiin?

10.04.2017 Aineettomat oikeudet toimivat luontevasti myös keinotekoisissa ympäristöissä.

Kolster

Tervetuloa Kolsterille Helsingin Salmisaareen! Asiakkaamme NIEMI® ja NAAVA® mukana muutossa

10.04.2017 1.1.2017 Kolsterin historiassa kääntyi uusi lehti. Siirryimme lähemmäksi asiakkaitamme Helsingin Salmisaareen osoitteeseen Salmisaarenaukio 1. Tervetuloa tutustumaan uusiin toimitiloihimme ― niin uudet kuin vanhatkin asiakkaat ja yhteistyökumppanit.

Startup-yritykset & IPR DD

”Paras arvo IPR:ille yrityskaupassa”

04.12.2016 Kolsterin ja Merilammen yhteistyössä järjestämässä aamiaisseminaarissa ”Paras arvo IPR:ille yrityskaupassa” 29.11. pureuduttiin yrityskauppatilanteisiin ja immateriaalioikeuksien arvoon. Aineeton omaisuus muodostaa jo lähes 90 % yritysten arvosta. Immateriaalioikeudet konkretisoivat aineettoman omaisuuden, joten IPR:ien suojaaminen ja kaupallistaminen on strateginen kysymys.

IPR-strategia

Onko IPR yrityksessäsi hallituksen asialistalla?

26.09.2016 Suomalaisten yritysten johto on kunnostautunut toimintojen tehostamisessa. Tästä kertoo positiivisten tulosten virta osavuosituloksista uutisoitaessa. Harvoin sen sijaan uutisoidaan uusien tuotteiden tai uusille markkinoille siirtymisen tuomasta kasvusta.

1 2 3 ... 21