Skip to content

Elina Ljungberg tuo kansainvälistä IPR-osaamista Global Paralegal Services -palvelutiimiin

20.09.2021

Service Manager, IP Specialist Elina Ljungberg on aloittanut Global Paralegal Services -palvelutiimissämme syyskuussa 2021. Hänen vahvuutensa ovat pitkä kokemus IPR-alasta, asiakkaan näkökulmien ymmärrys ja monimutkaisten prosessien yksinkertaistaminen.

Elina Ljungbergin IPR-ura alkoi jo vuonna 1996 sihteerinä ja PCT-vastaanottovirkailijana Patentti- ja rekisterihallituksessa (PRH). Siellä hän muun muassa vastaanotti aivan ensimmäiset Suomen kautta tehdyt eurooppapatenttihakemukset.

Ljungberg on sittemmin työskennellyt myös Euroopan patenttivirastossa Haagissa, Administratorina Canonin Lontoon toimipisteessä, IPR-koordinaattorina asiamiestoimisto Leitzingerillä ja Finnpatentilla, sekä hallinnollisissa töissä ja Key Account Managerina IP Stationilla.

”Minulla on yli 20 vuoden kokemus eri suojamuotojen käsittelyn hallinnollisten asioiden hoidosta. Monipuolinen urani niin asiamiestoimistojen, virastojen kuin startup-yritystenkin kanssa tarkoittaa, että ymmärrän mitä erilaiset asiakkaat arvostavat ja tarvitsevat”, Ljungberg kertoo.

Patenttiosaamisensa lisäksi Ljungberg tunnistaa, kuinka eri suojamuotoja hyödynnetään ja miten ne linkitetään kustannustehokkaasti asiakkaan IPR-portfolioon. Työssä hänelle on tärkeää myös monimutkaisten prosessien suoraviivaistaminen.

”Intohimoni on muuttaa hankalat prosessit joustaviksi, kustannustehokkaiksi ja asiakkaan etua palveleviksi. IPR on monimutkainen paletti, joten siitä on puhuttava ymmärrettävästi. Luottamus ja into yhteistyöhön syntyy, kun asiakkaamme tietävät mistä on kyse ja mitä on odotettavissa. Siinä haluan omalta osaltani auttaa Kolsteria, vaikka asiakaslähtöisyydessä täällä ollaan jo ilahduttavasti ajan hermoilla.”

Ljungberg innostuu löytäessään ongelmatilanteita, joihin voi kehittää uusia ratkaisuja.

”Haluan oppia jatkuvasti uutta ja laajentaa osaamisaluettani entisestään. Ei ole mitään niin ylitsepääsemätöntä, etteikö sitä voisi oppia. Siinä auttaa myös hyvä työyhteisö, jossa ammattitaitoisten kollegoiden kanssa voi pyrkiä kohti yhteisiä päämääriä.”

Vapaa-ajallaan Ljungberg sujauttaa lenkkarit jalkaan ja suuntaa lenkkipoluille. Kuulokkeissa vuorottelee Lean-filosofia ja rock-musiikki, joka antaa askeleille hyvän temmon. Vuodenajat eivät haittaa harrastusta, sillä erityisesti sadesään hapekkaassa ilmassa on Ljungbergin mukaan paras juosta.

Kiinnostaako ura tulevaisuuden innovaatioiden parissa? Lue lisää mahdollisuuksista Kolsterissa ja ota yhteyttä yksikönvetäjiimme!

Elina Ljungberg
Service Manager, IP Specialist
elina.ljungberg@kolster.com
045 271 3448