IPR-strategia  ⋅   Blogit  ⋅   IPR-tietoa

Hio IPR-salkkusi huippukuntoon asiantuntijan neuvoilla

05.10.2020
Takaisin

Kerran rakennetusta IPR-omaisuudesta ei tarvitse enää huolehtia – vai tarvitseeko sittenkin? Jotta salkku säilyy vahvana, se vaatii huolenpitoa ja päivitystä. Kolsterin Patent Agent Liisa Niemisen neuvoilla hiot IPR-salkkusi terän entistä ehommaksi. 

Lataa IPR-salkun huolto-opas

Ensivilkaisulla kaikki näyttää olevan kunnossa: yritykselläsi on muhkea IPR-salkku ja selvät sävelet tulevaisuuden varalle. Pinnan alla voi kuitenkin piillä petollisia heikkoja kohtia, turhia rahareikiä tai ratkaisuja, jotka eivät enää palvele yrityksen muuttuneita tarpeita. 

“Ei riitä, että haalii IPR-salkkuun patentteja ja tavaramerkkejä ja antaa niiden olla omillaan. Salkkua on huollettava, päivitettävä ja kehitettävä vastaamaan yrityksen muuttuvaa tuote- ja palveluvalikoimaa, kansainvälistymistä ja kiristyvää kilpailua markkinoilla”, Patent Agent Liisa Nieminen sanoo

Vahva salkku on osa yrityksen strategiaa ja parhaimmillaan merkittävä tulonlähde, pelote kilpailijoille ja huomattava etu sopimusneuvotteluissa ja rahoituksen saamisessa. Muutamaa ohjenuoraa noudattamalla päivität IPR-salkkusi entistä ehommaksi. 

  1. Ota IPR-salkku osaksi yrityksen strategiaa
    Voimakkaasti kilpailluilla ja IPR-suojatuilla markkinoilla oma IPR on ainoa mahdollisuus päästä mukaan ja pärjätä kisassa. Vahva salkku auttaa suunnittelemaan, ennakoimaan ja tukemaan yrityksen tulevia askeleita.
  2. Käännä IPR tarpeettomasta rahareiästä tulonlähteeksi
    Odottamattomaan suuntaan kulkenut tuotekehitys tai toimialan vaihto saattaa jättää salkkuun tarpeettomia patentteja tai tavaramerkkejä. Hyviä vaihtoehtoja ovat sekä lisensointi että suojasta luopuminen.
  3. Tunne salkkusi
    Ovatko patenttisi, tavaramerkkisi ja muut suojasi ajantasaisia? Kattaako maantieteellinen rajaus oikeat alueet? Yrityksen sisäinen due diligence-tarkastus auttaa optimoimaan salkun syvyyttä ja laajuutta. 

Lisää neuvoja saat IPR-salkun huolto-oppaastamme. Konkreettisten neuvojen avulla saat salkustasi entistä virtaviivaisemman kokonaisuuden, tehostat sen tuottavuutta ja minimoit tulevia IPR-riskejä.

Lataa opas tästä.

Ota yhteyttä

Liisa Nieminen
Patent Agent
liisa.nieminen@kolster.com
050 533 1559

LUE LISÄÄ

Kallis IPR jarruttaa tuotekehitystä – totta vai tarua? Tämän takia immateriaalioikeudet ovat startupin paras ystävä

IPR-salkku tuottamaan

IPR-strategia tukemaan liiketoimintaasi