Tavaramerkit  ⋅   Uutiset  ⋅   Lakipalvelut

WTR1000 listaa Kolsterin kansainväliseen kärkeen tavaramerkkien suojauksessa, strategiatyössä ja riidanratkaisussa – erityismaininnat Joose Kilpimaalle ja Jani Kaulolle

19.02.2020
Takaisin

19.2.2020

World Trademark Review julkisti helmikuussa 2020 vuosittaisen tavaramerkkialan ammattilaisia arvioivan WTR1000-tutkimuksen tulokset. Kolster jatkaa vahvasti yhtenä maailman johtavista asiantuntijayrityksistä brändien suojauksessa ja strategiatyössä. Jo toisena vuotena peräkkäin Kolster saa tunnustusta myös riidanratkaisuosaamisestaan.

WTR1000-tutkimus on vakiinnuttanut paikkansa tavaramerkkialan riippumattomana arvioijana, joka listaa alan parhaat ammattilaiset yli 80 maasta ─­ nyt kymmenennen kerran. Vuoden 2020 arvioinnissa asiakkaat sekä tavaramerkkialan kansainväliset kollegat kuvasivat Kolsterin osaamista ja palvelua muun muassa näin:

“Saat paljon hyötyä ja arvoa Kolsterin palveluista. Kolsterin tavaramerkkitiimi reagoi nopeasti, palvelee käytännönläheisesti, pysyy antamissaan hinta-arvioissa ja pitää asiakkaansa hyvin ajan tasalla muuttuvissa tilanteissa.”

Kolsterin tavaramerkkiasiantuntijoista erityismaininnat saivat tavaramerkkitiimiä vetävä Joose Kilpimaa sekä tuoteväärennösten vastaisesta työstään ja Aasia-erityisosaamisestaan tunnettu Jani Kaulo.

Joose Kilpimaa saa kiitosta ”syvällisestä tavaramerkkialan asiantuntijuudesta ja ammattimaisesta asenteesta”, jotka ovat tuoneet hänelle asiantuntijaroolin myös tavaramerkkialan suurimman kansainvälisen järjestön INTA:n (International Trademark Association) Non-Traditional Trademarks -komiteassa. Lainsäädäntö mahdollistaa jo epätyypillisten tavaramerkkien kuten hologrammien, liikkuvan kuvan, äänten tai värien rekisteröinnit. Niihin liittyvät käytännöt ovat kuitenkin vasta muotoutumassa ja edellyttävät kansainvälistä yhteistyötä. 

Globaalien brändien haltijat arvostavat Jani Kauloa hänen asiantuntemuksestaan tuoteväärennösten vastaisessa taistelussa sekä oikeuksien puolustamisessa. Lisäksi häntä kiitetään asiakkaiden strategisesta neuvonnasta brändien suojausasioissa Aasian markkinoilla. ”Janilla on ratkaisu jokaiseen ongelmaan. Monipuolinen kokemus, tehokas kommunikointi ja käytännölliset neuvot erottavat hänet monista muista tavaramerkkiasiantuntijoista.”

Tunnustusta tavaramerkkioikeuksien puolustamisessa ja riidanratkaisussa

Kolsterin tavaramerkkitiimin ydinosaamista on perinteisesti ollut kansainvälisten tavaramerkkiportfolioiden tehokas hoitaminen. Viime vuosina merkittäväksi osaksi asiakastyötä ovat nousseet IPR:n kaupallistaminen ja oikeuksien puolustaminen sekä strateginen kumppanuus aina suuryrityksistä startupeihin.

WTR1000-tutkimuksessa Kolster listattiin jo toisena vuotena peräkkäin kategoriassa ”Enforcement and litigation” perinteisesti vahvan ”Prosecution and strategy” -kategorian lisäksi. Riidanratkaisukategoriassa Kolster on listalla ainoana suomalaisena tavaramerkkialan asiantuntijayrityksenä asianajotoimistojen rinnalla.

Kolsterin laki- ja tavaramerkkiyksikössä toimii tällä hetkellä kolme luvan saanutta oikeudenkäyntiavustajaa. Jani Kaulo, Heli Hietamies sekä Hannes Kankaanpää ovat lakimiehiä,  jotka ovat asianajajien tapaan oikeutettuja edustamaan asiakkaitaan tuomioistuimissa. Heidän lisäkseen luvan saaneena oikeudenkäyntiavustajana voi toimia varatuomari Sini Petsalo Kolsterin Kuopion yksiköstä.

Ota yhteyttä   

Tavaramerkki- ja lakiasiantuntijamme:

Joose Kilpimaa
Associate Partner, Head of Trademarks, European Trademark Attorney
joose.kilpimaa@kolster.com
041 501 4507

Jani Kaulo
Partner, European Trademark and Design Attorney, Licensed Legal Counsel
jani.kaulo@kolster.com
040 637 5442

Heli Hietamies
IP Lawyer, European Trademark and Design Attorney, Licensed Legal Counsel
heli.hietamies@kolster.com
020 137 0625

Kristiina Kaislisto
Associate Partner, European Trademark and Design Attorney
kristiina.kaislisto@kolster.com
050 524 2416

Juha Myllyoja
Associate Partner, IP Lawyer, European Trademark and Design Attorney
juha.myllyoja@kolster.com
050 511 1946

Maria Ojala
IP Lawyer, European Trademark and Design Attorney
maria.ojala@kolster.com
040 669 0527

Hilkka Kerminen
European Trademark and Design Attorney
hilkka.kerminen@kolster.com
040 632 6325

Leena-Maija Marsio
Director, Legal and Trademarks, Master of Laws
leena-maija.marsio@kolster.com
050 516 9367

Sanna Häikiö
Associate Partner, Counsel, IP & Technology Law
sanna.haikio@kolster.com
040 532 2511

Hannes Kankaanpää
Counsel, IP & Technology Law, Licensed Legal Counsel
hannes.kankaanpaa@kolster.com
040 920 8703

LUE LISÄÄ

Kolsterin voittoputki Kiinassa: Jälleen paras kansainvälinen IP-toimisto

Kolster China Desk™ auttaa Kiinaan lähtijää

Jani Kaulo: Kiinan uusi tavaramerkkilaki kieltää viimein vilpilliset tavaramerkkihakemukset – porsaanreikiä löytyy silti yhä

Joose Kilpimaa ja Heli Hietamies: Brexit tulee – tämä sinun tulee tietää eron vaikutuksista tavaramerkkeihin ja malleihin

Joose Kilpimaa & INTA: Uudenlaista innovointia tavaramerkkien käyttöön!

ECTAn IPR-asiantuntija Jani Kaulo vaikuttaa tavaramerkkien lainsäädäntöön eurooppalaisessa yhteistyössä