Uutiset  ⋅   Lakipalvelut  ⋅   Uratarinat

Leena-Maija Marsio vetämään Kolsterin laki- ja tavaramerkkiyksikköä

19.08.2019
Takaisin

19.8.2019

Leena-Maija Marsio on aloittanut Kolsterin laki- ja tavaramerkkiyksikön johtajana 12.8.2019. Hän tuo asiakkaidemme hyödynnettäväksi vahvan sopimusoikeudellisen osaamisensa ja laajan kokemuksensa kansainvälisestä liiketoiminnasta.

OTK Leena-Maija Marsio on työskennellyt in-house-lakimiehenä kansainvälisissä teknologiayhtiöissä yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Pitkän lakimiesuransa aikana hän on nähnyt kansainvälisen liiketoiminnan koko kirjon ja erilaiset vaiheet yhtiön perustamisesta liiketoiminnan myyntiin sekä pörssi- että pk-yrityksen näkökulmista.

Yritys- ja liiketoimintakaupat, due diligence sekä ostajan että myyjän rooleissa, isot sopimuskaupat kuten globaalit jälleenmyynti- ja yhteistyösopimukset, IPR-strateginen johtaminen, lisensointi sekä riskienhallinta ovat Marsion vahvimpia osaamisalueita. Hän on ollut perustamassa tytäryhtiöitä, toteuttanut liiketoiminnan uudelleenjärjestelyjä ja siirtoja sekä neuvotellut laajoja sopimuksia yli kahdessakymmenessä maassa, neuvottelukumppaneinaan muun muassa joukko maailman suurimpia yrityksiä. Suomen ja englannin lisäksi hän pystyy hoitamaan sopimusneuvotteluja ruotsin ja ranskan kielellä sekä rakentamaan Kiina-suhteita myös kiinaksi.

Marsio toimi viimeksi noin kymmenen vuoden ajan kyberturvallisuusyhtiö F-Securen päälakimiehenä. Aiemmin hän on työskennellyt Ericssonin Suomen-tytäryhtiössä sekä Ruotsissa yhtiön kansainvälisessä organisaatiossa. Siellä hän toimi osana kolmen hengen lakimiestiimiä, joka käytännössä neuvotteli kaikki yhtiön 3G-verkkokaupat maailmanlaajuisesti. Kansainvälistä kokemusta hänelle on karttunut myös terveysteknologiajätti GE Healthcaren lakitiimistä ja uran alkuvuosina hissi- ja liukuporrasyhtiö Koneen lakiosastolla. Viimeisen vuoden ajan hän on toiminut aktiivisesti pk-yritys Innohomen hallituksen advisory boardissa IPR-neuvonantajan roolissa.

”Sydäntäni lähellä on myös pienten yritysten auttaminen liiketoiminnan murrosvaiheissa ja lisämahdollisuuksien luominen isossa kansainvälisessä pelissä pärjäämiseen. Pienenkin yrityksen kannattaa ajatella isosti, ja silloin on pelattava kuten isot pelaavat. Olen neuvotellut globaalien jättien kanssa isoista sopimuksista, joten en pelkää vaikeita neuvottelutilanteita”, Leena-Maija Marsio sanoo.

Hän on tehnyt läpi lakimiesuransa tiivistä yhteistyötä IPR-ammattilaisten kanssa. IPR on entuudestaan tuttua ja mieluista työsarkaa.

”Olen työskennellyt erityisesti patenttien parissa: hoitanut kansainvälistä riidanratkaisua, laatinut IPR-strategioita, arvioinut salkun sisältöä ja miettinyt, millä tavalla IPR-omaisuutta käytetään hyödyksi liiketoiminnassa ja kehitetään eteenpäin. Olen ollut suunnittelemassa hackathon-tapahtumia, joissa kehitetään uutta IPR:ää. Kolsterilla osallistun erittäin mielelläni myös asiakkaidemme IPR-strategiatyöhön, jossa IPR sidotaan osaksi teknologia- ja liiketoimintastrategiaa”, Marsio kuvaa läheistä suhdettaan IPR:iin.

Ota yhteyttä

Leena-Maija Marsio
leena-maija.marsio@kolster.fi
050 516 9367

Kolsterin rekrytointi jatkuu vahvana vuonna 2019 ja tekemistä löytyy uudistushaluisille IPR-ammattilaisille: tutustu uramahdollisuuksiin.