Kolster Legal sai 5.9.2016 uuden vetäjän, Miia Hirvosen. Hän kehittää lakipalveluamme entistä monipuolisempaan suuntaan IPR-konfliktinhallinnan, sopimusjuridiikan ja IP-oikeuksien kaupallisen hyödyntämisen alueilla. Miialla on vahva riidanratkaisutausta, mutta hän haluaa korostaa ennakoivaa työtä, sovinnollisia ratkaisuja ja bisneslähtöisiä sopimuksia.  

- Haastaviin ja kiperiinkin tilanteisiin löytyy yleensä aina ratkaisu, sanoo Miia yli kymmenvuotisella kokemuksellaan riidanratkaisusta ja konsultoinnista sopimusasioissa. Hän myös muistuttaa, että yhä enenevässä määrin asioista pyritään sopimaan juristien kesken ilman tuomioistuinkäsittelyjä.

- Vaikka taustani on riidanratkaisussa, asianajajana tuomioistuintyössä, haluan korostaa myös  sovinnollisten ratkaisujen ja sopimusten merkitystä. Ei aina tarvitse mennä riitaan asti, ja riidellä tuomioistuimissa pitkään ja kalliisti. Joskus voi olla kannattavampaa valita sovinnollinen tie ja keskittyä sen kautta mahdollisimman pian omaan ydinliiketoimintaansa, Miia painottaa.

Hän kuitenkin esittää toiveen siitä, että juristiin otettaisiin yhteyttä jo ennen kuin pulmatilanteita edes syntyy. Virheiden korjaaminen jälkikäteen kun maksaa tunnetusti paljon enemmän kuin riskien ennakointi.

- Me juristit olemme täällä auttamassa. Parasta on aina päästä pohtimaan yhdessä asiakkaan kanssa juuri tiettyyn tilanteeseen sopivaa mallia, etupainotteisesti. Riidanratkaisu on vain pieni osa työtä. Kun asioita mietitään liiketoimintalähtöisesti, jo ennen kuin konflikti syntyy, silloin päästään hyviin tuloksiin sujuvasti. Haluan auttaa yrityksiä saavuttamaan tavoitteitaan ja välttämään ikäviä tilanteita jo ennalta. 

Kaupallistaminen, asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäminen sekä entistä yksinkertaisemmat sopimukset ovat tällä hetkellä yleisesti juridiikan painopistealueita ― ja samalla haasteita. 

- Asiakkaat eivät halua enää yksittäisen sopimuksen hoitamista vaan vaatimus on, että juristikin todella ymmärtää asiakkaansa liiketoimintaa. Vain näin syntyy luottamus. Olen tehnyt paljon konsultointia erilaisissa sopimusasioissa hyvin erikokoisille yrityksille ja laajalle kirjolle toimialoja, Miia kertoo. 

Hänen mukaansa tänä päivänä on selkeä tarve sopimusten yksinkertaistamiselle. Yrityksissä ei kaivata juristijargonia ja vaikeatulkintaisia mammuttisopimuksia.

- Trendinä on yksinkertaistaa sopimuksia ja tehdä ne sopimusosapuolille käytettäviksi niin, että ne oikeasti auttavat yrityksiä eteenpäin ja keskittymään oleelliseen omassa liiketoiminnassa. Olen nähnyt paljon bisnesmaailmaa työssäni. Kolsterilla liiketoimintaosaaminen varmasti edelleen syvenee, kun pääsen ammentamaan Kolsterin asiakkaiden ja IPR-asiantuntijoiden kokemuksesta omani lisäksi. 

 Yhteystiedot: Miia Hirvonen, puh 020 137 0601, miia.hirvonen@kolster.fi

miia-hirvonen.jpgAsianajaja, varatuomari, OTK Mia Hirvonen
Ennen Kolsteria Miialla on takanaan yli kymmenen vuoden työura yritysjuridiikan, sopimusoikeuden ja riidanratkaisun alueilta, viimeisimpänä asianajotoimisto Uoti, Sotamaa & Co Oy:n palveluksessa. Hän on ollut mukana laajoissa ja vaativissa tuomioistuinprosesseissa ja välimiesmenettelyissä. Miialla on kokemusta myös työoikeudesta, vahingonkorvausoikeudesta sekä julkisiin hankintoihin liittyvistä erityiskysymyksistä.

By Kolster

UUSIMMAT

KIINNOSTUITKO?

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Saat uusinta tietoa IPR-alalta.