Tavaramerkit  ⋅   Patentit  ⋅   Uutiset  ⋅   Mallioikeudet

Nina Laurila aloittaa tiiminvetäjänä Kolsterilla: ”Näytämme muille mallia asiakaslähtöisyydessä”

05.11.2020
Takaisin

Kolsterin Paralegal-palvelutiimi saa kokeneen, innostuneen ja käytännönläheisen tiiminvetäjän Service Team Manager Nina Laurilasta. Teollisuuskonsernista Kolsterin Global Paralegal Services -yksikköön paluumuuttanut Laurila kyseenalaistaa mielellään vanhoja toimintatapoja ja nauttii uusien tehokkaiden toimintatapojen kehittämisestä. 

Olen auktorisoitu tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies Suomessa sekä EU tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies. Minulla on kokemusta suurista kansainvälisistä projekteista, sekä projektin vetäjänä että jäsenenä. Esimerkkinä tästä viimeisin projekti, jossa noin 30.000 patenttia siirrettiin yhdessä Kolsterin kanssa ABB Schweiz AG:n nimiin 65 eri maassa. Viimeisen vuoden toimin Hitachi ABB Power Grids yrityksen IP Counselina, jolloin vastasin yrityksen tavaramerkeistä yhdessä saksalaisen kollegani kanssa. 

Olen työskennellyt sekä immateriaalioikeuksia omistavissa yrityksissä että asiamiestoimistoissa. Tämä antaa hyvät lähtökohdat tunnistaa erilaisten yritysten tarpeita ja osata tarjota heille oikeanlaisia palveluita. Lisäksi olen kartuttanut tietojani ajankohtaisista IPR-asioista ja Suomen IPR-lainsäädännön vaiheista Kauppakamarin IPR-valiokunnan jäsenenä sekä PRH:n tavaramerkkikontaktitoimikunnassa. 

Ammattitaitoni on ehdottomasti etu, mutta lisämausteen siihen tuo intohimoni prosessien kehittämiseen. Yritän aina löytää tehokkaimman tavan toimia sekä meille että asiakkaillemme! Olennaista on myös uskaltaa esittää näkemyksiä, joita asiakas ei muualta saa. Ympäripyöreiden vastausten sijaan pitää antaa konkreettisia neuvoja ja vaihtoehtoisia toimintamalleja. Tehtävämme on toimia asiakkaan asiantuntijana ja antaa vastauksia silloin kun asiakas niitä tarvitsee, tai jopa tunnistaa asiakkaan tarpeet ennen asiakasta.

Näytämme mallia koko IPR-alalle

Tehtävämme on nähdä asiakkaistamme myös se, mitä he eivät välttämättä itse osaa kertoa meille. Toivon, että tiimimme välittää asiakkaillemme tunteen siitä, että meille mikään ei ole mahdotonta. Haluan ottaa jatkuvasti askelia kohti asiakkaitamme. Mitä lähempänä olemme, sitä luottamuksellisempaa, merkityksellisempää ja motivoivampaa työtä teemme yhdessä. 

Muutkin asiamiestoimistot puhuvat asiakaslähtöisyydestä, mutta en ole vielä nähnyt esimerkiksi Global Paralegal Services -yksikköämme vastaavaa toimintaa muualla Suomessa. Toimintaamme seurataan varmasti mielenkiinnolla. Siksi haluan yhdistää tiimimme eri IPR-alueiden ammattitaitoa ja parhaita käytäntöjä – ja luoda jotain täysin uutta. Vain taivas on rajana! 

Kansainvälisestä korporaatiosta tuttuun toimistoon

Kolster on aina ollut minulle tärkeä. Ensikosketukseni yritykseen tuli kesätöistä Kolsterin tavaramerkkipuolella. Sieltä sain myös ensimmäisen vakituisen työpaikkani valmistuttuani merkonomiksi Svenska handelsläröverket:sta vuonna 1989. Perheyrityksessä henkilökunnasta pidetään hyvää huolta, ja työpaikka tuntui kodilta. Yksitoista vuotta kului siivillä. 

Vaikka päädyin toimialalle vahingossa, IP-maailma vei minut mukanaan. Pidän siitä, että alalla tapahtuu kehitystä esimerkiksi uusien lakien muodossa, jolloin pitää pysyä ajan hermolla ja kehittyä itse mukana. Urani aikana olen työskennellyt useassa eri asiamiestoimistossa sekä teollisuudessa eri työnantajien palveluksessa. Aloitin tavaramerkeillä, mutta vuosien varrella myös patentit ja mallit ovat tulleet tutuiksi. Töiden ohessa innostuin opiskelemaan Satakunnan ammattikorkeakoulussa ja valmistuin tradenomiksi (juridiikka) vuonna 2018. Kolster on kuitenkin aina ollut jollain tavalla läsnä urallani: joko työnantajana, asiamiestoimistona tai kilpailijana. 

Haasteet, uusien ja tehokkaampien prosessien ja palveluiden kehittäminen sekä asiakkaiden kuuntelu inspiroivat minua. Tehtäväni on kyseenalaistaa ja sitä kautta kehittää sekä tiimimme toimintaa, paralegal-palveluitamme että asiakkaidemme liiketoimintaa. 

Ota yhteyttä

Nina Laurila
Service Team Manager, Global Paralegal Services, European Trademark and Design Attorney
nina.laurila@kolster.com
050 332 4707


LUE LISÄÄ

Uusi palvelutiimimme on valmiina tukemaan liiketoimintaasi kaikissa hallinnollisissa IPR-töissä