Patentit  ⋅   IPR-strategia  ⋅   Uratarinat

”Soitin toimitusjohtajalle, ja kysyin mitä voisin tehdä Kolsterilla”

24.09.2020
Takaisin

24.9.2020

Senior IPR Business Managerimme Timo Joutsenoja kaipasi uralleen uutta ja hyppäsi IPR-pöydän toiselle puolelle, asiakkaasta asiantuntijaksi. Kolsterilla jokainen asiakascase on erilainen, ja itseään saa kehittää niin pitkälle kuin intoa riittää. 

Miksi halusit Kolsterille?

Aloin edellisessä työpaikassani pohtia, mitä uutta voisin vielä tehdä urallani. Olin ollut pitkään patenttitoimistojen asiakkaana kansainvälisen suuryrityksen uuden liiketoiminnan kehitystehtävissä ja tutkimuslaitoksen IPR-yksikön vetäjänä, joten ajattelin, että minulla on tarjottavaa pöydän toisellakin puolella. Otin yhteyttä Kolsterin toimitusjohtajaan Timo Helosuohon, ja kysyin, mitä voisin tehdä Kolsterin hyväksi. Osaamiseni ja Kolsterin tarpeiden pohjalta räätälöimme minulle uudenlaisen toimenkuvan. 

Kolsterilla voi kehittää itseään niin pitkälle kuin intoa ja kiinnostusta vain riittää. Pääsen hyödyntämään, kehittämään ja kerryttämään asiantuntemustani eri alojen erityisosaajien joukossa. Monipuolinen työnkuvani kattaa muun muassa myyntiä ja uusasiakashankintaa sekä Kolsterin Venäjän liiketoimintojen kehittämistä. Teen myös IPR-strategiaan ja arvonmääritykseen liittyviä toimeksiantoja, jolloin pääsen syvemmälle asiakkaan salkkuun ja liiketoimintaympäristöön.

Kiinnostuitko urasta Kolsterilla? Joukkoon mahtuu.

Mikä työssäsi tuo sinulle iloa? 

Parasta työssäni on, että saan työskennellä hyvin erilaisten ihmisten ja yritysten kanssa. Seuraan läheltä, millaisia IPR-ongelmia on yritystä perustavilla yksityishenkilöillä, alkutaipaleellaan kulkevilla startupeilla, isoilla korporaatioilla tai uusia ideoita kypsyttelevillä veteraaniyrityksillä. Ratkoessani heidän ongelmiaan asiantuntemuksestani on selkeää hyötyä asiakkaalle, ja siitä saan eniten hyvää mieltä ja inspiraatiota. 

Tämä työ on monipuolista ja antoisaa, sillä samanlainen ratkaisu ei sovi kaikille. Joka kerralla on tutustuttava huolella uudenlaiseen tapaukseen uudenlaisessa ympäristössä ja toimittava sen pohjalta. Työ onkin mielenkiintoista liiketoiminnan ja teknologia-asioiden ja ongelmien ratkomista ja toimenkuva vaihtelee laidasta laitaan.

Millaisia haasteita työsi tarjoaa?

Tässä roolissa yhden osa-alueen hallitseminen ei riitä, vaan on tunnettava hyvin koko IPR-kenttä. Työ edellyttää kokemuksen kautta kertyvää laaja-alaista ymmärrystä hyvin erilaisista liiketoimintaympäristöistä ja yrityksistä.

Haastavaa on, että usein asiakkaille pitää pystyä antamaan neuvoja vajailla taustatiedoilla ja lyhyessä ajassa. Melko usein törmää myös erikoisiin tapauksiin, joihin ei ratkaisua löydykään perusasioiden osaamisella. Silloin onkin oltava nöyryyttä tunnustaa oman tiedon rajallisuus ja rohkeutta kysyä heiltä, jotka asiasta syvemmin tietävät. Kysyn päivittäin asiamiehiltämme yksityiskohtia patenteista, tavaramerkeistä ja lakiasioista. Samalla laajennan omaa osaamistani. 

Kun siirtyy yrityksen IPR-vastaavasta tarjoamaan IPR-palveluita, on oltava valmis hetkelliseen epävarmuuteen ja epämukavuuteen. Oma asiantuntemus ei katoa, mutta roolia vaihtaessa palaa lähtöruutuun, kunnes tottuu uuteen työnkuvaan ja näkökulmaan. Vaihtelu kuitenkin virkistää ja kasvattaa sekä työn iloa että omaa motivaatiota.

Kiinnostaako ura IPR-ammattilaisena? Lue lisää ja ota rohkeasti yhteyttä tiiminvetäjiimme!

Voit myös jättää avoimen hakemuksen täällä.

Ota yhteyttä

Timo Joutsenoja
Senior IPR Business Manager
timo.joutsenoja@kolster.com
0400 817 045