Uratarinat  ⋅   Blogit  ⋅   IPR-tietoa

Vuosi 2017 ─ Kolsterin uudistumisen vuosi

18.05.2018
Takaisin

18.5.2018

Vuosi 2017 on taputeltu valmiiksi tilinpäätöstä myöten. On siis aika yhteenvedolle sekä katsoa mihin me Kolsterilla  olemme menossa.

Vahva uudistuminen – Kolster rekrytoi vuoden aikana 15 IPR ammattilaista

Saimme kollegoiksi kokeneita EP-asiamiehiä, IPR-alan ammattilaisia niin teollisuudesta kuin asiakkailtakin. Gustav on yksi uusista huippuasiantuntijoistamme: https://www.kolster.fi/blog/laakeinnovaatioiden-kehittaja-hyppasi-patenttien-maailmaan

Rekrytointi jatkuu ja toivotamme uusia kolsterilaisia tervetulleiksi niin Helsinkiin kuin myös Tampereelle, Ouluun, Vaasaan ja Kuopioon. https://www.kolster.fi/ipr_tyopaikat

Kuopio tuli Kolsterin kartalle liiketoimintakaupan kautta huhtikuussa, kun patenttitoimisto Pitkäsen liiketoiminta yhdistettiin Kolsterin alle.

Toimitilat uusiksi – Modernein teknologia käyttöön

Kolster on historian aikana vaihtanut osoitetta Helsingissä 30 vuoden välein. Nyt teimme vaihdon kaksi vuotta etuajassa, kun muutimme Salmisaareen vuoden 2017 alussa. Uudet ja modernit tilat sisältävät myös älykasviseinät. https://www.naava.io/editorial/office-space-design-reflecting-company-culture.  Muutimme uusiin tiloihin myös Tampereella sekä Kuopiossa. Oulussa remontti valmistuu tänä keväänä.

Etätyöskentely parantui huomattavasti vuoden 2017 alussa uuden tekniikan käyttöönoton myötä.  

Haluamme tehdä töitä maailman parhaiden asiakkaiden kanssa

Kolsteria on kutsuttu isojen asiakkaiden taloksi. Tämä pitää osittain paikkansa, sillä teemme töitä 26 %:lle maailman suurimmista yrityksistä ja 31 %:lle maailman arvokkaimmista brändeistä. Valtaosa asiakkaistamme on kuitenkin PK-yrityksiä. Vuonna 2017 noin 200 uutta asiakasta valitsi Kolsterin.

Kolster China DeskTM on ollut keskeisessä roolissa Kiinaan suuntautuvan palvelun osalta. Kolster on investoinut Kiina-osaamiseen ja syksyllä 2017 käynnistyi Kolsterin historian suurin investointiohjelma, jonka ensimmäisiä hedelmiä oli täysin digitaalinen kiinankielinen tavaramerkkipalvelu. Tunnustuksena aktiivisesta työstä Kolster hyväksyttiin ensimmäisenä ulkomaalaisena yhtiönä Kiinan tavaramerkkiyhdistyksen (China Trademark Association, CTA) Council Member-jäseneksi.

Osaamisen kehittäminen toiminnan keskiössä

Kolsterin tavoitteena on olla ”Paras paikka kehittyä IPR-ammattilaisena”. Tähän liittyen kehitimme uramallin, joka mahdollistaa kehittymisen omien vahvuuksien pohjalta asiantuntija-, asiakkuus-, ja johtamispoluilla.

Osaamisinvestoinnit jatkuivat uusien ja entisten kolsterilaisten osallistuessa niin Aalto-yliopiston IPR -koulutusohjelmiin kuin ulkomailla pidettyihin EQE-tutkintoon liittyviin koulutuksiin.

Kolster Partner ohjelma käynnistyi

Osana palkitsemisjärjestelmämme modernisointia Kolster käynnisti Partner-ohjelman. Ohjelmassa oli mukana vuoden lopussa yhteensä 24 Associate Partneria.

Kelpo tulos ja vahva tase kehittämiselle

Taloudellisen mittarien mukaan Kolster onnistui hyvin vuonna 2017. Liikevaihto oli 21,4 milj Eur ja tulos 2,16 milj eur. Kolster jatkaa asiakkaiden palvelua sekä oman toiminnan kehittämistä reilun sadan asiantuntijan voimin.

Näkymät vuodelle 2018

Vuosi 2018 on käynnistynyt uusien palvelujen tuomisena markkinoille. PK-yritysten tarpeesta lähteneet kiinteähintaiset lakiasiantuntijapalvelut sekä digitalisoidut tavaramerkkihakemuspalvelut ovat löytäneet ensimmäiset asiakkaansa. Kiinaan liittyvät aktiviteetit ovat kasvaneet merkittävästi ja Kolster on mukana auttamassa yrityksiä innovaatioidensa hyödyntämisessä: https://areena.yle.fi/1-50001965

Osaamisen kehittämisessä olemme mukana tekoälyhaasteessa ja Kolsterin ensimmäinen robotti aloittaa koeajan jälkeen työt toukokuussa.

Rekrytointi jatkuu myös tänä vuonna vahvana ja tekemistä löytyy uudistushaluisille IPR-ammattilaisille (esimerkiksi patenttiasiamies).

JÄTÄ AVOIN HAKEMUS TÄSTÄ LINKISTÄ

Timo Helosuo
CEO
timo.helosuo@kolster.com
040 576 1659