Työpaikat

Ura Kolsterilla

Vuonna 1874 perustettu Kolster Oy Ab on yksi Euroopan kokeneimmista immateriaalioikeuksiin ja juridisiin palveluihin erikoistuneista asiantuntijayrityksistä. Asiakkaitamme ovat niin globaalisti toimivat suuryritykset, keskisuuret kasvuyritykset kuin myös toimintansa alkuvaiheessa olevat innovatiiviset startupit. Palveluksessamme on yli 100 IPR-alan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella, Vaasassa, Seinäjoella, Oulussa ja Kuopiossa. Meillä on lisäksi  tytäryhtiö Schenzhenissä Kiinassa sekä toimipiste Münchenissä Saksassa.

Kolster trademark team

HAEMME IPR-OSAAJIA: PATENTTIASIAMIES TAI DI/FM

Kiinnostaako ura Kolsterilla? Haemme Kolster-paikkakunnille Helsinkiin, Tampereelle, Vaasaan, Seinäjoelle, Ouluun tai Kuopioon jo kokeneita patenttiasiamiehiä tai diplomi-insinöörejä (tai FM) kasvamaan ja kehittymään patenttialan superammattilaisiksi. Hae patenttiasiamieheksi Kolsterille oheisen linkin kautta:

https://www.sympahr.net/public/pq.aspx?daa7a81c

Patenttiasiamiehenä hankit, kasvatat ja ylläpidät uusia ja olemassa olevia asiakkuuksia. Laadit patenttihakemuksia, huolehdit niiden käsittelystä maailmanlaajuisesti ja osallistut tarvittaessa oikeudenkäynteihin oikeuksien puolustamiseksi. Et säikähdä, vaikka joudut nopeasti vaihtamaan projektista toiseen. Sinulla on kyky ottaa nykytilanne hallitusti haltuun ja olet mukana luomassa kasvustrategiaa tuleville vuosille.

Arvostamme vankkaa IPR-alan kokemusta. Uusille kyvyille tarjoamme parhaan mahdollisen koulutuksen, henkilökohtaisen ohjauksen ja koko työyhteisön tuen. Olet hakemamme IPR-alan ammattilainen, mikäli

  • Sinulla on ylempi korkeakoulututkinto (DI/FM), esimerkiksi konetekniikan, sähkötekniikan, tietotekniikan tai sovelletun fysiikan alalta.
  • Sinulla on hyvät neuvottelu- ja yhteistyötaidot, nautit asiakastyöstä etkä vierasta esiintymistä asiantuntijaroolissa.
  • Olet aidosti kiinnostunut löytämään asiakkaidemme liiketoimintaa parhaiten tukevat suojausvaihtoehdot ja ratkaisut. Teknisten ratkaisujen lisäksi olet kiinnostunut myös IPR-juridiikasta.
  • Sinulla on kyky ajatella analyyttisesti, yhdistellä asioita loogisesti ja kiteyttää monimutkaisista asiakokonaisuuksista esiin olennainen.
  • Osaat ilmaista asiat täsmällisesti suomen ja englannin kielellä, ja olet hyvä tekninen kirjoittaja.

Tarjoamme nykyaikaisen työympäristön, mahdollisuuden joustavaan työntekoon ja erinomaiset kehittymis- ja koulutusmahdollisuudet.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä. Tiedusteluihin vastaa

KOLSTER TARJOAA MONIA URAPOLKUJA

Haluamme, että Kolster on paras työpaikka kehittyville IPR-ammattilaisille. Rekrytointimme jatkuu vahvana vuonna 2020 ja tekemistä löytyy uudistushaluisille IPR-ammattilaisille.

Laaja asiakaskuntamme maailman suurimmista yrityksistä toimintansa alkuvaiheessa oleviin paikallisiin startup-yrityksiin antaa asiantuntijalle mahdollisuuden tarttua monipuolisiin haasteisiin ja kehittyä IPR-ammattilaisena. Kansainvälisyys on vahvasti mukana päivittäisessä toiminnassamme. IPR-työpaikat eivät tästä parane. 

Kolster on rakentanut pitkän toimintahistoriansa aikana ainutlaatuisen kansainvälisen yhteistyöverkoston, jonka kanssa teemme yhteistyötä kaikkialla maailmassa. Asiakkaistamme 65 % on kansainvälisiä yrityksiä: Fortune Global Top 100 -listan yrityksistä 26 % ja Forbes 100 -listan maailman tunnetuimmista brändeistä 31 % ovat asiakkaitamme.

Kiinan markkinat ovat vahvasti kasvava liiketoiminta-alue, jossa toimimme niin kiinalaisten kuin Kiinaan menevien kansainvälisten yritysten IPR-kumppanina.

KOLSTERILAISTEN URAPOLKUTARINOITA

Onnekas sattuma sytytti palon patentteihin

Tapio Kinnunen_Patenttiasiamies_Kolster
Patenttiasiamiehemme Tapio Kinnunen nauttii työn itsenäisyydestä, haasteista ja aiemman osaamisensa hyödyntämisestä. Palo alalle syttyi sattumanvaraisesta tapaamisesta ja innosti suorittamaan suomalaisen patenttiasiamiestutkinnon töiden ohessa.

Lue lisää

 

 

Hyppy tuntemattomaan kannatti – IPR:stä tuli uusi ammatti elektromekaniikan asiantuntijalle

Pekka_Ristikaarto_Kolster Oulu
Oululainen Pekka Ristikaarto vaihtoi yli kymmenen vuotta Nokialla kestäneet suunnittelijan ja asiantuntijan työt patenttiasiamiehen ammattiin. Nyt takana on kaksi vuotta ja parikymmentä patenttihakemusta, ja hän hyödyntää kaikkea aiemmin oppimaansa nykyisessä tehtävässään.

Lue lisää

 

 

Mittaukset ja matematiikka yhä tärkeämpiä keksintöjen suojaamisessa

Arto_Karppinen_Kolster Oulu
Mittaustekniikan merkitys kasvaa nyt teollisuuden lisäksi eri kuluttajatuotteissa. Jotta näiden alojen keksinnöt onnistutaan suojaamaan parhaalla mahdollisella tavalla, IPR-asiantuntijan on hallittava mittaustekniikat ja matemaattiset kaavat. Eurooppapatenttiasiamies Arto Karppinen, jos kuka, tuntee ne pohjia myöten.

Lue lisää

 

35 vuotta IPR-alalla – konkari kertoo, mistä onnistunut patenttihakemus on tehty

roitto_klaus_tumma tausta
Patenttiasiamies Klaus Roitto aloitti Kolsterilla vuonna 1984. Hän muistaa pitkältä työuraltaan erityisesti keksinnöt, jotka näkyvät päivittäin katukuvassa. Viimeksi Roitto oppi uuden tavan nopeuttaa Yhdysvaltoihin jätetyn patenttihakemuksen jatkoprosessia. 

Lue lisää

 

 

Lainsäädäntö, oikeuskäytäntö ja maailma uudistuvat jatkuvasti – IPR-juristi kehittää osaamistaan samaa tahtia

Hannes Kankaanpää - Kolster
IPR-juristi Hannes Kankaanpää muuttuu ketterästi konsultista projektipäälliköksi, sillä Kolsterin legal-yksikössä työnkuva on juuri niin laaja kuin oma osaaminen. Rohkeutta ja halua selvittää asioita tarvitaan, kun palvellaan uusien teknologioiden ja tuotteiden luojia.

Lue lisää

 

 

IPR-asiantuntija näkee yritysten ytimeen

Timo Joutsenoja-Senior IPR Business Manager-Kolster
IPR-asiantuntijaksi ei valmistu suoraan koulun penkiltä. Asiakkaan ymmärtämisessä onkin olennaista kokemus. Opiskelusta saa hyvän pohjan, mutta Senior IPR Business Manager Timo Joutsenoja tietää, että menestyminen vaatii hihojen käärimistä ja kokemuksen keräämistä kentällä.

Lue lisää

 

 

Patenttiasiamiehen tärkein työväline on kuuntelemisen taito

Eurooppapatenttiasiamies Kati Vesterinen - Kolster


Eurooppapatenttiasiamies Kati Vesterinen innostuu hyvistä keksinnöistä. IPR-ammattilaisen on kuunneltava asiakasta tarkkaan ja osattava pukea asiansa sanoiksi, jotta syntyvä patentti kestää kovimmankin myllytyksen ja arvioinnin.

Lue lisää

 

 

Tavallinen patenttiasiamies on timanttinen sanataituri

Eurooppapatenttiasiamies Ari Parta - Kolster
Patenttiasiamies ja sähköyksikön johtaja Ari Parta on mielestään ”täysin tavallinen”. Uusien keksintöjen sanallinen kuvaaminen patenttihakemuksiin vaatii kuitenkin poikkeuksellisen paljon teknologiaosaamista ja kärsivällisyyttä. 

Lue lisää

 

 

Eurooppatavaramerkkiasiamies antaa ammattitaidon näkyä ja tuntua

Kristiina Kaislisto, Kolster
Eurooppatavaramerkkiasiamies Kristiina Kaislistolle asiakkaan luottamus on kultajyvä, joka on ansaittava vuorovaikutuksella ja ammattiosaamisella. Valmiita asiamiehiä ei putkahda kouluista, vaan ammattilaiseksi kasvatetaan.

Lue lisää

 

 

Asiakastyö houkutteli orgaanisen kemian huippuosaajan takaisin Kolsterille

Krister Karlsson, Kolster

Patenttiasiamies Krister Karlsson on kemisti, joka nauttii eniten asiakastyöstä. Vaikka markkinaoikeuden teknisen tuomarin hyppysissä oli koko patenttimaailma, asiakaslähtöinen työ Kolsterilla vei hänet mennessään. Dekkareista kokenut riitelijä ei patenttiriitoja toivo löytävänsä.

Lue lisää

 

 

Patentoinnin visionääri luo arvokkaita teoksia patenttisalkkuun

Kati Leinonen, Kolster


Eurooppapatenttiasiamies Kati Leinonen nostaa hyvän tuotekehityksen ja laadukkaan patenttikirjoittamisen patentoinnin keskiöön. Kun hän muuntaa keksijöiden ajatukset ja ratkaisut lakikielelle, hän kantaa vastuuta siitä, että patenttihakemuksista syntyy liiketoiminnalle arvokkaita teoksia: aikaa kestäviä patentteja.

Lue lisää

 

IPR-lakimies on muotoilun, brändien ja juridiikan moniosaaja

Heli Hietamies - Kolster
Varatuomari, IPR-lakimies Heli Hietamies erikoistui ensin muotoilun suojaukseen, laajensi osaamistaan tavaramerkkeihin ja hyödyntää nyt monipuolista osaamistaan IP-oikeuksien puolustajana ja kiistojen ratkaisijana. Hän vaalii asiakkaidensa brändejä hyötypuutarhurin pitkäjänteisyydellä.

Lue lisää

 

Elämäntyönä Kolster, elämän ytimessä perhe

Kim Kolster

 

Kolsterin hallituksen puheenjohtaja Kim Kolster kuljettaa vuorollaan perheyrityksen viestikapulaa ja vaalii perinteisiä arvoja muutosten keskellä. Edelläkävijyys ja kansainvälisyys ovat avainasemassa, mutta kaiken ytimessä on perhe.

Lue lisää

 

 

IPR-konkarin työssä yhdistyvät tiede ja taide

Timo Pykälä - Kolster
Timo Pykälä suoritti ensimmäisenä suomalaisena eurooppapatenttiasiamiehen tutkinnon ja on oman alansa todellinen ammattilainen. Työssä häntä auttavat usein eteenpäin tyhmät kysymykset.

Lue lisää

 

 

Uusien teknologioiden taituri saa virtaa haasteista

Sini-Maaria Mikkila - Kolster
Eurooppapatenttiasiamies Sini-Maaria Mikkilä luotsaa Kolsterin Tampereen yksikköä. Hän virkistyy ongelmanratkaisusta, nauttii tiiviistä yhteistyöstä asiakkaiden kanssa, vaalii työyhteisön henkeä – ja nollaa ajatukset neulomalla.  

Lue lisää

 


Pohjoisen Suomen IPR-tuntija nauttii joukkuepelistä

Sami Aromaa - Kolster
Kolsterin Oulun-toimiston esimies, eurooppapatenttiasiamies Sami Aromaa tuntee teknologioiden patentoinnin juuria myöten ja tietää, että asiakas ostaa nykyään IPR-kumppanuutta, ei pelkkiä palveluja.

Lue lisää

 

 

Patenttiasiamies on riskirastien konkari

Ossi Huhtanen - Kolster
Partner, eurooppapatenttiasiamies Ossi Huhtanen on pitkän linjan IPR-ammattilainen ja -strategi sekä riskianalyytikko. Hän on Kolsterin kokenein patenttikiistojen ratkoja Euroopan patenttivirastossa sekä kansainvälisen partneriverkoston kehittäjä.

Lue lisää

 

IPR-lakimies auttaa asiakkaitaan menestymään

Maria Ojala - Kolster
Maria Ojala aloitti Kolsterin IPR-lakimiehenä heti yliopisto-opintojensa jälkeen. Hänen erikoisalaansa ovat tavaramerkin loukkauksiin sekä epäreiluun kilpailuun ja markkinointioikeuteen liittyvät kysymykset.

Lue lisää

 

 

Eurooppa-ekspertti hoitaa patentit ICT:stä betoniin

Marjut_Honkasalo_1320_7x5__270918_2000px
Partner, eurooppapatenttiasiamies Marjut Honkasalo vaikuttaa IPR-alan tulevaisuuteen eurooppalaisissa järjestöissä. Patentoijana hänellä on avaimet monen eri alan tuotteiden ja palvelujen suojaamiseen.

Lue lisää

 

 

IPR-asiantuntija rakentaa siltoja Kiinan ja Suomen välille

Zhangping Wu, Kolster
IPR-asiantuntija ja kehityspäällikkö Zhangping Wu on Suomessa asuessaan oppinut, mitä sisu tarkoittaa. Hän työskentelee Kolsterin China Deskissä ja näkee aitiopaikalta Kiinan merkittävän roolin IPR:n näkökulmasta.

Lue lisää

 

 

Aasia-spesialisti auttaa Kiinan markkinoiden valloituksessa

Jani_Kaulo_7:5
Jani Kaulo pyörittää työkseen Suomen ainoaa IPR-alan China Deskiä Kolsterilla. Se avaa ovia Kiinaan niin, että suomalaiset yritykset pystyvät hyödyntämään aineetonta omaisuuttaan siellä tehokkaasti.

Lue lisää

 

 

Patentoinnin syväosaajalle laatu on ykkösasia

Patenttiasiamies Antti-Plathin, Kolster

 
Antti Plathin on hankkinut työurallaan harvinaislaatuisen yhdistelmän patenttialan työkokemusta. Kovan luokan patenttiammattilaisemme osaamista täydentää erikoistuminen mallioikeuksiin.

Lue lisää

 

 

Legal designin asiantuntija hioo sopimukset ja kaupallistaa ideat

Lawyer Sanna Häikiö, Kolster
Sanna Häikiö tuntee keinot, joilla yrityksen sopimukset ja aineeton omaisuus saadaan palvelemaan liiketoiminnan kasvua. Kolsterin lakimiehenä hän myös kehittää uudentyyppisiä juridisia palveluja.

Lue lisää

 

 

Patenttiasiamies suojaa uusimmat ICT-innovaatiot

Patent-Agent-Joni-Vehmas
Joni Vehmas siirtyi radiotekniikan tutkijan työstä patenttiasiamieheksi Kolsterille, jossa hän nauttii jokapäiväisestä ongelmanratkaisusta ja monipuolisista asiakaskontakteista.

Lue lisää

 

 

Lääkeinnovaatioiden kehittäjä hyppäsi patenttien maailmaan

Kolster-Gustav-Boije-af-Gennäs
Gustav Boije af Gennäs
edistää patenttiasiamiestyössään Kolsterilla immateriaalioikeuksia ja hyödyntää samalla huikeaa tiedemiehen kokemustaan lääkkeiden kehittäjänä.

Lue lisää