IPR-osaamista kaikenkokoisille yrityksille

Kolsterin Oulun huipputiimin monipuolinen tausta ja laaja kokemus takaavat yksilöllisen palvelun IPR-asioissa kaiken kokoisille yrityksille. Asiakkaitamme ovatkin yritykset startupeista monikansallisiin suuryrityksiin.  Erityisasiantuntemustamme ovat muun muassa ICT, tietoliikennetekniikka, mekaniikka ja elektroniikka. Tiimiämme johtaa eurooppapatenttiasiamies Sami Aromaa.

OTA YHTEYTTÄ SAMIIN

 

Kenelle palvelumme on suunnattu?

Asiakkaitamme ovat kaikki kokoluokat yksittäisen innovaation kehittäjästä startupeihin ja kansainvälisiin konserneihin saakka.

Startup- ja pk-yritysten kanssa kiinnitämme eritoten huomiota ”avaimet käteen”-palveluihin ja yrityksen resurssien huomiointiin kustannustehokkaita ratkaisuja tarjotessa. Suuryrityksien kanssa keskitymme muun muassa läpinäkyvyyteen, asiakkaan prosessien mukaiseen palveluun sekä siihen, että myös suuryritysten kanssa yhteistyötä tehdään ihmisten kesken.

Olennaista ei ole asiakkaan tai keksinnön koko. Meihin kannattaa olla yhteydessä heti, kun suojaamisen tarve herää.

Referenssejämme

Varaa maksuton konsultaatio

Ota yhteyttä Oulun tiimiimme

 

Palveluksessasi

857x1200_puolivartalo_0000s_0036_048 Sami Aromaa

Sami Aromaa

Partner, Head of Kolster Oulu, European Patent Attorney
Harri Antila_857x1200

Harri Anttila

Associate Partner, European Patent Attorney
Pertti Brockman_857x1200

Pertti Brockman

Associate Partner, European Patent Attorney

Milloin meihin kannattaa olla yhteydessä?

  • Mitä varhaisemmassa vaiheessa meihin on yhteydessä, sitä parempi keksinnön suojauksen kannalta.

  • Asiamies kannattaa ottaa mukaan esimerkiksi jo tuotekehityksen ideointi- ja suunnitteluvaiheessa ja pitää mukana niin kauan kuin tuotekehitys on vauhdissa. Siten voidaan mahdollisimman aikaisin huomioida esimerkiksi kilpailijoiden mahdolliset ennestään tunnetut ratkaisut ja vältytään turhilta tuotekehityskustannuksilta.
  • Isoilla yrityksillä on jo useita patentteja IPR-salkussaan ja paljon kilpailijoita markkinoilla. Silloin olennaisimmat IPR-asiat liittyvät patenttisalkun jatkuvan kehittämisen lisäksi yleensä väite- ja valitusasioihin. Yhteyttä kannattaa ottaa esimerkiksi tuoteperhettä laajennettaessa, tai kun halutaan varmistaa toimintavapaus markkinoilla.

Miksi keksintöjen suojaaminen on olennaista?

  • Asiakkaalla on keksinnön suojaukseen vaadittavat ideat ja kokeellinen data, mutta ei välttämättä tietoa siitä, kuinka saada paras mahdollinen suoja tuotteelle tai menetelmille. Paras ja yksilöllisiä tarpeita vastaava ratkaisu kehitetään yhteistyössä asiamiehen kanssa.

  • Asiakkaitamme ovat sekä isot kansainväliset konsernit että pienet startupit, joiden käytössä olevat resurssit eroavat huomattavasti toisistaan. Tiimiläistemme monipuolisen taustan ja työkokemuksen ansiosta olemme tottuneet ratkaisemaan IPR-ongelmia eri toimialoilla ja eri kokoisissa yrityksissä.

Aiheeseen liittyvää

Varaa maksuton konsultaatio