Lakipalvelut  ⋅   Referenssit

Helsinki on Juneyao Airin portti Eurooppaan – lakikumppanina Kolster

27.01.2020
Takaisin

27.1.2020

Kiinalainen lentoyhtiö Juneyao Air aloitti viime kesänä suorat lennot Shanghaista Helsinkiin. 18 miljoonaa matkustajaa viime vuonna lennättäneen yhtiön kolmas kotikenttä Shanghain ja Nanjingin rinnalla on nyt Helsinki, joka toimii porttina Eurooppaan. Keväällä 2020 alkavat lennot Helsingistä Keflavikiin, Dubliniin ja Manchesteriin. Kolster on nopeasti kasvavan lentoyhtiön lakikumppani.

Helsinki-Vantaa on huikeassa kasvussa olevan kiinalaisen lentoyhtiön Juneyao Airin uusi kotikenttä. Shanghain reitin lisäksi siitä on muodostumassa yhtiölle tärkeä Euroopan-lentojen keskus. Maaliskuusta 2020 alkaen Juneyao Air lentää Helsingistä Islantiin, Irlantiin ja Englantiin kohdekaupunkeinaan Keflavik, Dublin ja Manchester. Kevään suunnitelmissa on lisäksi suorat yhteydet Shanghaista Kreikan Ateenaan ja Turkin Istanbuliin.

”Helsinki oli ensimmäinen lentoreittimme Eurooppaan. Kolsterin avulla olemme saaneet perustettua toimiston Suomeen ja Euroopan-liiketoiminnan tehokkaasti ja nopeasti käyntiin”, sanoo lehtoyhtiön Suomen maajohtaja Xiang Xu.

Xu kertoo Juneyao Airin lähteneen Eurooppaan nöyrällä asenteella ja realistisin odotuksin, mutta yhtiö on erittäin tyytyväinen siihen, miten hyvin toiminta on lähtenyt käyntiin.

”Jo ensimmäisten kesäkuukausien aikana yli 80 prosenttia matkustajapaikoista Shanghain ja Helsingin välisillä lennoilla oli täynnä, ja nyt talvikuukausina noin 75 prosenttia. Toiminta on ollut alusta lähtien kannattavaa.”

Juneyao Air_Opening Ceremony in Helsinki

Juneyao Airin avauslennon Boeing 787-9 Dreamliner laskeutui Helsinki-Vantaalle 28. kesäkuuta 2019. Reitti Shanghaista Helsinki-Vantaalle on toistaiseksi Juneyao Airin ainoa mannertenvälinen lento. Avausseremoniassa Finaviaa edustivat Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Joni Sundelin, markkinointipäällikkö Anne Tuomi sekä myynti- ja reittikehitysjohtaja Petri Vuori kuvassa keskellä Juneyao Airin Suomen maajohtaja Xiang Xu. Kuvat Finavia, Petri Salminen.

Kolster mahdollisti sivuliikkeen perustamisen

Kolsterin lakimies Sanna Häikiö kertoo, että Euroopan talousalueen ulkopuolelta tuleva yhtiö tarvitsee sivuliikkeen perustamiseen laillisen edustajan, jolla on kotipaikka Suomessa.

”Avustimme yhtiötä toimiston perustamisessa ja olimme tukena työlupien hankkimisessa, pankkitilien avaamisessa sekä veroasioissa. Avustimme myös tarvittavassa dokumentaatiossa ja niiden käännöksissä. Alkuvaiheessa toimimme Juneyaon juridisena edustajana sekä virallisena postiosoitteena, kunnes työluvat saatiin kuntoon ja he löysivät toimiston ja saivat oman osoitteen.”

Juneyao on pörssiyhtiö Kiinassa, mutta Suomeen tullessaan yhtiö oli maajohtaja Xun mukaan verrattavissa startup-yritykseen. Se tarvitsi yleistä juridista tukea hyvin monissa käytännön asioissa liiketoiminnan käynnistämiseksi vieraassa toimintaympäristössä.

”Kolster toimi laillisena edustajanamme, jotta sivuliikkeen rekisteröinti Suomeen onnistui. Saimme lakimies Sanna Häikiöltä hyvin käytännönläheisiä neuvoja ja Kolster China Desk:iltä tukea kommunikointiin. Näin pääsimme helposti asioissa eteenpäin. Käytännössä Kolster johti projektia, ja me toimimme saamiemme ohjeiden mukaan”, Xu kuvaa mutkatonta yhteistyötä.

Xiang Xu sanoo arvostavansa yhtiön Kolsterilta saamaa ammattimaista, laadukasta ja luotettavaa lakipalvelua.

”Saimme vastaukset kaikkiin eteen tulleisiin kysymyksiin nopeasti, mikä oli meille tärkeää. Sanna Häikiö osoittautui myös lämminsydämiseksi lakimieheksi, joka ajattelee asiakkaansa puolesta”, Xu kuvaa yhteistyötä.

Yhteistyö lakipalveluissa Kolsterin kanssa jatkuu kasvun ja uusien tarpeiden myötä.

”Olemme keskustelleet esimerkiksi EU:n GDPR-säännöksistä sekä henkilöstön rekrytointiin liittyvistä juridisista kysymyksistä. Tällä hetkellä hyvin ajankohtaista on liiketoiminnan käynnistäminen Islannissa. Olemme jo saaneet Kolsterilta suosituksen luotettavasta paikallisesta lakikumppanista.”

Kumppanuuksilla globaaliin liiketoimintaan

Viime vuonna Kiinan ja Suomen välillä lensi yli 550 000 matkustajaa. Kiinalaisten matkailijoiden määrän odotetaan kasvavan merkittävästi, kun Kiinasta Suomeen saadaan lisää suoria lentoja ja jatkoyhteyksiä muualle Eurooppaan. Samalla syntyy uusia matkailumahdollisuuksia Suomesta Kiinaan ja muualle Aasiaan. Kasvuodotus perustuu tammikuussa 2019 julkistettuun toimintasuunnitelmaan Kiinan ja Suomen kahdenvälisen ilmailukumppanuuden edistämisestä.

Juneyao Air tekee tiivistä yhteistyötä Finnairin kanssa. Yhtiöt aloittivat kesällä niin kutsutun codesharen. Tämä tarkoittaa, että molemmat lisäävät sovituille lennoilleen toistensa koodit, AY ja HO, ja voivat toimia toistensa lentojen suorina jatkoyhteyksinä. Finnairin asiakkaat saavat näin edullisempia jatkoyhteyksiä Juneyaon Kiinan sisäisille ja muille Aasian reiteille, ja Juneyaon asiakkaat vastaavasti Finnairin Euroopan reiteille ja muualle Suomeen.

”Tiivis ja hyvä yhteistyö paikallisten lentoyhtiöiden kanssa on meille erittäin tärkeää”, Xu sanoo.

Yksi Kiinan sadasta suurimmasta yrityksestä

Juneyao Air on osa yksityistä Shanghai Juneyao Groupia, joka on yksi Kiinan sadasta suurimmasta yrityksestä. Yhtiö aloitti Kiinan sisäisillä lennoilla vuonna 2006, ja on sen jälkeen laajentunut nopeasti. Juneyao on listattu Shanghain pörssissä, ja sillä on jo yli 160 kotimaista ja kansainvälistä lentoreittiä. Yhtiö on kansainvälisen Star Alliance -lentoyhtiöallianssin partneri.

Viime vuonna Juneyao Airilla oli yli 18 miljoonaa lentomatkustajaa ja kansainväliset lennot Japaniin, Etelä-Koreaan, Venäjälle, Thaimaahan, Singaporeen, Filippiineille, Hong Kongiin ja Taiwaniin.

Pitkäaikaisia ja paikallisia liikekumppanuuksia arvostava Juneyao Air tähtää nyt globaaliksi lentoyhtiöksi.

Vuoden 2019 aikana yhtiö kasvatti liikevaihtoaan yli 16 prosenttia, ja Euroopan reittien odotetaan jatkavan kasvua. Tulevaisuuden visiona on laajentua myös Yhdysvaltoihin.

Juneyao Airilla on tällä hetkellä 75 konetta, joista 69 on Airbus A320 -sarjan koneita ja 6 Kiinan ja Suomen välisillä lennoilla käytettäviä Boeing 787-9 Dreamlinereita. Yhtiön tilaamat lisäkoneet nostavat Dreamlinereiden lukumäärän yhteensä kymmeneen vuoden 2020 loppuun mennessä.

Juneyao Air_Brand Design

Yhtiön sloganin mukaan Juneyao Air haluaa lennättää liike- ja lomamatkustajia turvallisesti ja laadukkaasti ja tarjota ystävällistä ja laadukasta palvelua. Brändissä korostuu aasialainen kulttuuri, joka ilmenee yhtiön logossa ja lentohenkilökunnan asuissa.

Oletko perustamassa yritystä tai onko yrityksesi kansainvälistymässä? 

Ota yhteyttä

Sanna Häikiö
sanna.haikio@kolster.fi
040 532 2511

 

Lue lisää lakipalveluistamme ja juridisesta tuesta liiketoiminnalle

Sopimukset

Liikesalaisuuksien suojaaminen

Riidanratkaisu & oikeudenkäynnit: loukkaus-, kielto- ja mitätöintikanteet