IPR-strategia  ⋅   Blogit  ⋅   IPR-tietoa

Askelmerkit koronan jälkeiseen maailmaan

04.01.2021
Takaisin

Vuonna 2021 sukellamme ylös koronamyllerryksestä. Mutta epävarmuus ei ole vielä ohi. Toimitusjohtajamme Timo Helosuo listasi viisi trendiä, jotka loistavat tuulisessa maailmassa viitoittamassa kulkuamme.

COVID-19-rokotteiden saapuminen on kuin valo pimeällä ja myrskyisällä merellä. Vihdoinkin se näkyy! Mutta myrsky ei ole vielä ohi, ja satamaan on vielä matkaa. Minkä mukaan nyt pitäisi suunnistaa?

Kolsterin asema globaalina IPR-osaajana antaa oivan näköalapaikan maailman muutoksessa. Meidän ja asiakkaidemme yhteinen etu on selvitä voittajina poikkeuksellisesta aikakaudesta. Viisi majakkaa auttaa meitä suuntaamaan kohti pandemian jälkeistä maailmaa.

1) Maailma ympärillämme on epävarma. Mitä silloin etsimme? Mieluiten yksinkertaisia vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin. Yritykselle tämä tarkoittaa selkeää suuntaa, jota kohti edetään: tässä keskeinen osa on IPR-strategia. Kun suunta on selvillä, voit peilata sitä vasten kaikkia harkitsemiasi toimia: yritysostoja, innovaatioiden patentoimista, tavaramerkkien suojauksia ja tuotannon skaalaamista. Epävarmoina aikoina johtajuuden merkitys korostuu, ja selkeän strategian yritykset selviävät voittajina.

2) Suomi on Suomi – hyödynnä se! Suomessa mobiililaitteiden ja -palveluiden käyttö on maailman mitassa edistyksellistä, ja digiloikka etätöihin ja -kouluun on sujunut hämmästyttävän hyvin. Olemme selvinneet koronasta pienemmin vaurioin kuin muut – ehkä paremmin kuin kukaan. Koska kotimarkkinamme on niin pieni, merkitsee kaupankäynti lähes automaattisesti ulkomaankauppaa. Suomalaisilla yrityksillä on hyvä hetki haukata isompia markkinaosuuksia, ja aidosti kansainvälisenä toimijana Kolster on tässä kumppanisi.

3) Yritykset elävät keskellä turbulenssia. Yrityskauppojen vahva kasvu jatkuu, kuten jo vuoden 2020 viimeinen kvartaali osoitti. Poikkeustilanteessa markkinoita jaetaan uusiksi, ja kilpailuasetelmat tarkistetaan. Yritykset ja kokonaiset elinkeinot kamppailevat elintilastaan, ja samaan aikaan elvytyspaketit jakavat julkista rahaa markkinoille. Disruptio jatkuu, ja parhaat selviytyvät voittajina. Miten sinun yrityksesi asemoi itsensä tässä ajassa?

4) Innovaatiot luovat parempaa maailmaa. Nyt investoidaan vahvasti ympäristöteknologiaan, ja joka päivä keksitään tehokkaita, turvallisia ja ympäristöystävällisiä tuotteita ja palveluita. Kun suojaat oikein arvokkaimman omaisuutesi, pärjäät kilpailijoitasi paremmin myös tulevaisuudessa ja pystyt skaalaamaan innovaatiosi laajemmille markkinoille.

5) Ihmiset muuttuvat ja oppivat. Olemme oppineet pitämään turvavälejä ja pesemään käsiämme, mikä maailman mittakaavassa on valtavan merkittävä asia. Vähemmän flunssia, vähemmän vatsatauteja ja – mikä parasta – vähemmän koronaa. Mitä kaikkea muuta voimmekaan oppia? Lähiaikoina näemme, mikä vaikutus kaikella kokemallamme on asumisen, työnteon ja liikkumisen trendeihin. Poikkeusajan arvokas oppi on ollut ymmärrys siitä, miten tärkeää inhimillinen vuorovaikutus on. Tarvitsemme vähemmän kieltoja ja enemmän yhteisten, hyvien asioiden jakamista. Yhdessä teemme sen mahdolliseksi.

Hyvää alkanutta vuotta 2021!

Ota yhteyttä

Timo Helosuo

CEO

timo.helosuo@kolster.com

040 576 1659