Skip to content

Hyödynnä innovaatiosetelin arvonnousu ja hanki suojaa yritysideallesi

05.01.2023

Kansainväliseen kasvuun tähtääville pk-yrityksille sekä startupeille tarkoitetun innovaatiosetelin arvo nousee 6 000 euroon. Summa kannattaa sijoittaa yrityksen arvokkaimman pääoman – aineettoman omaisuuden – suojaamiseen. 

Hyviä uutisia pk- ja startup-yrittäjille, joiden tähtäin on maailmalla! Business Finlandin myöntämän innovaatiosetelin arvo nousee 15.1.2023 alkaen 5 000 eurosta 6 000 euroon. Summaan lisätään arvonlisävero, jonka yrittäjä voi vähentää verotuksessaan. 

"Tuotteen tai palvelun kaupallistamismahdollisuuksien arvioiminen, liiketoimintaan liittyvä IPR-strategiatyö ja IP-oikeuksien suojaaminen, kuten tavaramerkin rekisteröiminen tai patenttihakemus, ovat erinomaisia tapoja hyödyntää innovaatioseteliä", Director of Kolster Legal Sanna Häikiö sanoo. 

Mikä innovaatioseteli on?

Innovaatioseteli on Business Finlandin yritystuki, jota voi käyttää bisneksen kehittämiseen ja uuden tiedon tai osaamisen ostamiseen. Innovaatiosetelillä halutaan tukea pk-yrityksiä ja startupeja, joilla on uusi tuote- tai palveluidea ja kansainvälistymiseen liittyviä suunnitelmia.

Innovaatioseteliä haetaan Business Finlandin sähköisessä asiointipalvelussa. Rahoituspäätös on voimassa kuusi kuukautta, eikä hakijan tarvitse investoida omaa pääomaansa.

 "Innovaatiosetelin hakeminen on helppoa ja suoraviivaista. Hakemuksen käsittely kestää noin kaksi viikkoa. Tuki on 100-prosenttinen: se ei edellytä omaa rahoitusosuutta", Häikiö muistuttaa.

Mitä innovaatiosetelillä  saa?

Innovaatiosetelillä voi ostaa Kolsterilta joko yhden neljästä valmiista palvelupaketista tai räätälöidyn palvelukokonaisuuden, jossa on elementtejä eri paketeista. Ostettava palvelu voidaan rahoittaa joko kokonaan tai osittain innovaatiosetelillä.

 1. Lakipaketti

  Räätälöitävä lakipaketti voi sisältää yhden tai useamman seuraavista toimenpiteistä: lisensointi, sopimuskatselmus, salassapito ja liikesalaisuuksien hallinta, toimintamallit ja käytännöt IPR-asioissa kumppanien kanssa sekä erilaiset sopimuspohjat.

 2. IPR-strategiapaketti

  Paketissa luodaan yritykselle IPR-strategia. Ensin kartoitetaan yrityksen liiketoiminnan nykytilaa ja tavoitteita, sitten määritellään tavoitetila ja luodaan käytännönläheinen IPR-toimintasuunnitelma tavoitetilan saavuttamiseksi.

 3. Brändipaketti

  Paketti soveltuu yritykselle, joka on suojaamassa tai kaupallistamassa nimeään, logoaan tai tuotemerkkiään, laajentamassa liiketoimintaa uusiin maihin tai joka haluaa nostaa arvoaan ennen rahoituskierrosta.

 4. Patenttipaketti

  Paketti sisältää patenttihakemussuunnitelman laatimisen yhdessä asiamiehen kanssa, suunnitelman mukaisen patenttihakemusluonnoksen tekemisen ja patenttihakemuksen lähettämisen virastoon.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!

OTA YHTEYTTÄ

Sanna Häikiö
Partner, Director, Kolster Legal, Counsel IP & Technology Law
sanna.haikio@kolster.com
+358 40 532 2511