Skip to content

Maksuton konsultaatio avuksi IPR-pulmatilanteissa

01.06.2021

Mietityttääkö patentointi, eteneminen oikeuksien loukkaustilanteessa tai omien oikeuksien suojaus uudessa yhteistyökumppanuudessa? IP-lakimiehemme Sanna Häikiö kertoo, mistä maksuttomassa konsultaatiossamme on kyse, kenelle se sopii ja miksi se on hyödyllinen apukeino IPR-asioissa etenemiseen.

Mikä on maksuton konsultaatio?

Maksuton konsultaatio on 30 minuutin mittainen keskusteluhetki Kolsterin asiantuntijan kanssa erilaisista mieltä askarruttavista IPR-aiheista. Keskustelun aikana esimerkiksi kartoitamme tietyn tilanteen tai ongelman ja luomme suuntaviivoja mahdollisille toimenpiteille. Annamme ohjeita, autamme edemmäs ja välitämme niin paljon tietoa kuin kykenemme.

Moni pelkää, että IPR-asioissa taksamittari alkaa raksuttaa heti puhelimen hälyttäessä ensimmäisen kerran. Näin ei ole: maksuttoman konsultaation aikana IPR-asioista voi jutella asiantuntijan kanssa rauhassa ja veloituksetta. Tarkoitus on, että konsultaation jälkeen asiakas tietää, miten edetä seuraavaksi, mitä toimenpiteet edellyttävät ja mitkä niiden mahdolliset kustannukset ovat.

Haluamme tehdä kysymisen ja yhteydenoton helpoksi. Konsultaation voi varata verkkosivuillamme suoraan tietyltä asiamieheltä, chatin kautta tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Mitä maksuttomassa konsultaatiossa voi kysyä?

Meiltä voi kysyä IPR-asioista laidasta laitaan. Moni haluaa tietää, millaista julkista rahoitusta on saatavilla IPR-suojaan, kuinka tulisi toimia oikeuksien loukkausepäilyissä tai kuinka luottamuksellisen tiedon voi suojata keskustellessaan liikesalaisuuksista potentiaalisen yhteistyökumppanin kanssa. Meiltä kysytään usein myös erilaisista riitatilanteista ja oikeuksien turvaamisesta yhteistyöhankkeissa, sekä miten keksintöjen kaupallistamisessa pääsee liikkeelle.

Tavallisesti IPR-asiat ovat tapauskohtaisia, joten konsultaatiota varten kannattaa miettiä valmiiksi kysymyksiä, joihin toivoo vastauksen. Lisäksi keskustelun alkuun on hyvä valmistautua taustoittamaan nykytilannettaan tai ongelmaansa.

Puolessa tunnissa ehdimme hahmottaa asian pihvin ja sen, miten Kolster voi auttaa tilanteessa. Jos alkukartoituksen tekeminen tai kokonaisuuden hahmottaminen ja käsittely vaativat enemmän aikaa, voimme jatkaa keskustelua muualla. Konsultaation aikana emme kuitenkaan voi suorittaa toimeksiantoja tai laatia laajempia selvityksiä, dokumentteja tai sopimuksia.

Kenelle maksuton konsultaatio sopii?

Konsultaatio on hyödyllinen kaikille, joilla on juridiikkaan ja IPR-asioihin liittyviä kysymyksiä. Tarvittaessa suosittelemme jatkotoimenpiteitä ja annamme hinta-arvion päätöksenteon tueksi. Tilannekartoituksemme on ilmainen, eikä se velvoita mihinkään.

Onko sinulla IPR-ongelma, jossa kaipaat apua? Tutustu asiantuntijoihimme ja varaa maksuton konsultaatio

OTA YHTEYTTÄ