Skip to content

Innovaatiosetelin haku umpeutuu pian – Toimi nopeasti

27.09.2023

Innovaatiosetelin haku umpeutuu väliaikaisesti sunnuntaina 8. lokakuuta. Seuraavan kerran Business Finlandin innovaatioseteli tulee saataville vasta ensi vuoden puolella, aikaisintaan vuoden alussa. Toimi nopeasti, niin ehdit vielä hyödyntämään 6000 euron arvoisen yritystuen.

Business Finlandin innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, joiden uudella tuote- tai palveluidealla on kansainvälistä kasvupotentiaalia. Innovaatiosetelillä pystyt rahoittamaan muun muassa aineettoman omaisuuden suojausta.

Nyt Business Finland on ilmoittanut, että 6000 euron arvoisen yritystuen hakeminen jää tauolle sunnuntaina 8. lokakuuta. Määräpäivän jälkeen ei voi enää avata uusia hakemuksia eikä lähettää keskeneräisiä hakemuksia.

”Tuki on sataprosenttinen: se ei edellytä omaa rahoitusosuutta", muistuttaa Director of Kolster Legal Sanna Häikiö Innovaatiosetelin eduista.

Mihin innovaatiosetelin voi käyttää?

Oletko suojaamassa tai kaupallistamassa yrityksesi brändiä? Tai tarvitseeko yrityksesi strategiaa aineettoman omaisuuden hankkimiselle, suojaamiselle tai hoitamiselle? Onko yritykselläsi uusi innovaatio, jota et halua antaa kilpailijoidesi käyttöön? Kolster tarjoaa erilaisiin IPR-tarpeisiin innovaatiosetelin kokoisia tehopaketteja.

Esimerkiksi kansainvälistä kasvua tavoittelevan startupin kannattaa varmistaa, että brändi tulee kokonaisvaltaisesti suojatuksi myös uusilla markkina-alueilla. Yrityksellesi räätälöity brändipaketti voi sisältää esimerkiksi selvityksen brändin suojaustarpeesta, tavaramerkin ennakkotutkimuksen, tavaramerkkihakemuksen, domain-nimien rekisteröinnin ja toimintaohjeen brändin käytölle.

Mikäli haluaa suojata patentilla teknisen innovaation, innovaatiosetelillä saa useimmiten katettua itse hakemuksen valmistelun ja jättämisen virastoon, mutta patentin elinkaaren myöhemmät kustannukset jäävät yrityksen maksettavaksi.

Voit tutusta innovaatiosetelin kokoisiin tehopaketteihimme täältä.

Miten kannattaa nyt toimia?

Nopea toiminta on nyt valttia. Tutustu ensimmäiseksi innovaatiosetelin hakukriteereihin Business Finlandin sivuilla.

Toiseksi, jos yrityksesi täyttää rahoituksen saajilta edellytettävät yleiset kriteerit, ota yhteyttä Kolsteriin ja varaa aika maksuttomaan konsultaatioon. Näin voimme selvittää kanssasi, mihin juuri sinun yrityksesi kannattaisi kiinnittää huomiota IPR-asioissaan.

Keskustelun pohjalta sovimme yhdessä, millaisen tehopaketin rakennamme yrityksesi aineettoman omaisuuden suojaamiseen. Teemme yrityksellesi tarjouksen paketista, jota voit hyödyntää omassa innovaatiosetelihakemuksessasi. Opastamme myös, kuinka haet tukea.

Monelle voi tulla yllätyksenä, miten yksinkertainen prosessi innovaatiosetelin haku lopulta on. “Innovaatioseteli on merkittävä  yritystuki, koska sitä on helppo hakea, päätöksen saa nopeasti ja hakemusten läpimenoprosentti on suuri”, kertoo Sanna Häikiö.

Onko sinulla brändi tai innovaatio suojaamatta? Tai tarvitsetko lakiapua uuden tuotteen, teknologian tai palvelun kaupallistamisessa? Ota yhteyttä!

OTA YHTEYTTÄ

Sanna Häikiö
Partner, Director, Kolster Legal, Counsel IP & Technology Law
sanna.haikio@kolster.com
+358 40 532 2511