Patentit  ⋅   Uutiset

Tapio Kinnunen on uusi patenttiasiamiehemme ICT- ja sähkötekniikan tiimissä

11.10.2019
Takaisin

11.10.2019

Tapio Kinnunen aloitti patenttiasiamiehenä Helsingin ICT- ja sähkötekniikan tiimissä 1.10.2019. Hän on Suomessa auktorisoitu patenttiasiamies, joka tuo Kolsterille kokemuksensa monikansallisen teollisuusyrityksen patentoinnista sekä in-house-patentti-insinöörin näkökulman asiamiestyöhön.

DI Tapio Kinnunen on opiskellut tuotantotaloutta ja sähkötekniikkaa Oulun yliopistossa. Parhaillaan hän myös suorittaa työn ohessa uutta tietojenkäsittelytieteen tutkintoa Helsingin yliopistossa. Hän siirtyi Kolsterille ABB:ltä teollisen internetin teknologia-alustaa kehittävästä Digital-yksiköstä, missä hän työskenteli tuotekehityksen ja patentoinnin parissa lähes kolmen vuoden ajan. Hän on pätevöitynyt patenttiammattilaiseksi in-house-patentti-insinöörin tehtävissä sekä suomalaisen patenttiasiamiestutkinnon kautta.

”ABB on entuudestaan Kolsterin pitkäaikainen asiakas, joten patenttiasiamiehenä säilytän yhteyden myös sinne. Olen tehnyt jo aiemmin yhteistyötä Kolsterin ja erityisesti Marjut Honkasalon kanssa, joka on laatinut patenttihakemuksia ABB:n ohjelmistokeksinnöille. Hän on myös tukenut minua oman patenttiosaamiseni kehittämisessä”, Kinnunen kuvaa luontevaa siirtymäänsä patenttialalle uuteen rooliin.

Tapio Kinnusen vahvinta teknologiaosaamista ovat digitaalisen toimintaympäristön ja teollisen internetin erilaiset sovellukset ja innovaatiot. Tietoliikenne- ja ohjelmistotekniikka, tekoäly, lohkoketjuteknologia, virtuaalinen ja lisätty todellisuus, aikasarjatietokannat, automaatiojärjestelmät, mikroelektroniikka, materiaalifysiikka ja sähkömagnetiikka ovat hänelle tuttuja teknologia-alueita uusien innovaatioiden, tuotteiden ja palveluiden suojauksen kautta.    

Tuotantotalouden opinnot sekä diplomityönä kehitetty tietokoneohjelma teollisten investointien kannattavuuden arviointia varten ovat kehittäneet Kinnusen kyvykkyyttä tarkastella patentointia myös liiketaloudellisesta näkökulmasta. Näkökulmaa syventää kokemus globaalisti toimivan teollisuusyrityksen suojauspäätöksistä, IPR-strategioista ja IPR-salkunhallinnasta.

”ABB:llä olen oppinut näkemään, että keksintöjen kaupallistamismahdollisuudet ovat hyvin pitkälle riippuvaisia IPR-osaamisen tasosta. Patenttiasiamiehenä pyrin löytämään uusia käyttötarkoituksia keksinnöille, jotta patenteille saadaan mahdollisimman laaja suoja. Sitä kautta tuotekehityksen tulokset ovat myös helpommin kaupallistettavissa.”

Ota yhteyttä

Tapio Kinnunen
tapio.kinnunen@kolster.fi
050 530 4697

Kiinnostaako ura patenttiasiamiehenä? Tutustu uramahdollisuuksiin Kolsterilla!