IPR-strategia  ⋅   Rahoituspalvelut  ⋅   IPR-tietoa

Tee näin: Näillä askeleilla kaikki hyöty irti innovaatiosetelistä

31.01.2020
Takaisin

31.1.2020

Innovaatioseteli on merkittävä yritystuki, koska se on yksinkertainen hakea, päätöksen saa nopeasti ja hakemusten läpimenoprosentti on suuri, muistuttivat lakimies Sanna Häikiö ja Senior IPR Business Manager Timo Joutsenoja Kolsterin IPR-aamussa. Lue heidän ohjeensa, kuinka edetä rahoituksen hakemisessa ja varaa heti oma maksuton konsultaatiosi!

Innovaatioseteli on Business Finlandin jakama yritystuki, jolla voi ostaa uutta tietoa ja osaamista yritykseensä. Seteli on tarkoitettu pienten ja keskisuurten yritysten uusille innovatiivisille tuote- tai palveluideoille, joilla on kansainvälisiä kasvumahdollisuuksia.

Setelin arvo on 6 200 euroa (5 000 euroa + alv). Tammikuussa 2020 säännöt muuttuivat siten, että projektin koosta riippumatta innovaatiosetelin omarahoitusosuus on aina 1 000 € (+ alv). Tämä tarkoittaa siis sitä, että yritys maksaa omarahoitusosuuden 1 000 € (+ alv) ja Business Finlandin rahoitusosuus on 4 000 € (+ alv). 

Häikiö ja Joutsenoja muistuttavat, että yrityksen tukijärjestelmiä on osattava hyödyntää oikeassa järjestyksessä. Kuluvana tai edellisenä vuonna saatu muu Business Finlandin rahoitus voi estää innovaatiosetelin saamisen, joten se kannattaa hyödyntää jo heti alkuvaiheessa. Innovaatiosetelin saaminen ei estä mahdollisuutta hakea myöhemmin Business Finlandin muita tukia.

Kolster on yksi Business Finlandin hyväksymistä innovaatiosetelin palveluntarjoajista.  Lue alta ohjeemme, kuinka edetä.

Ota yhteyttä ja varaa maksuton konsultaatio!

Timo Joutsenoja
Senior IPR Business Manager
timo.joutsenoja@kolster.com
0400 817 045

Varaa maksuton konsultaatio

Sanna Häikiö
Associate Partner, Counsel, IP & Technology Law
sanna.haikio@kolster.com
040 532 2511

Varaa maksuton konsultaatio

Näin haet innovaatioseteliä:

  1. Tutustu innovaatiosetelin hakukriteereihin Business Finlandin sivuilla.

  2. Jos yrityksesi täyttää rahoituksen saajilta edellytetyt yleiset kriteerit, ota heti yhteyttä Kolsteriin ja varaa aika maksuttomaan konsultaatioon esimerkiksi lakimies Sanna Häikiölle tai Senior IPR Business Manager Timo Joutsenojalle.

  3. Selvitämme kanssasi, mihin juuri sinun yrityksesi kannattaisi kiinnittää huomiota IPR-asioissaan. Onko se esimerkiksi IPR-strategia, keksinnön patentointi, mallin tai brändin suojaus vai tarvitsetko kenties asiantuntija-apua uuden innovatiivisen tuotteesi kaupallistamiseen liittyvissä sopimusasioissa?

  4. Tutustu Kolsterin innovaatioseteli-palvelupaketteihin. Sovimme sitten yhdessä, mikä tai mitkä niistä soveltuisivat juuri sinun yrityksellesi.

  5. Teemme tarjouksen yrityksellesi räätälöidystä paketista, jota voit hyödyntää omassa innovaatiosetelihakemuksessasi ja opastamme, kuinka haet tukea.

  6. Hae tukea Business Finlandilta. Haku on helppo, eikä siihen tarvita erillisiä liitteitä. Haussa on nimettävä hakemuksen vastuullinen johtaja sekä palveluntarjoaja.

  7. Kun saatte myönteisen rahoituspäätöksen, yrityksesi nimenkirjoittaja hyväksyy sen Business Finlandin asiointipalvelussa.

  8. Päätöksen jälkeen Kolster voi aloittaa tilaamasi työn. Rahoituspäätös on voimassa 6 kuukautta sen myöntämisestä.

  9. Kun työ on valmis, Kolster laskuttaa 1 000 (+ alv) euron omarahoitusosuuden yritykseltäsi ja innovaatiosetelillä rahoitettavan osuuden suoraan Business Finlandilta.

  10. Loppuraportti on tärkeä! Tee se asiointipalvelussa heti työn valmistuttua. Kolster täydentää raporttia tarvittaessa ja laskuttaa työn Business Finlandilta.

Ota yhteyttä ja varaa maksuton konsultaatio!

Timo Joutsenoja
Senior IPR Business Manager
timo.joutsenoja@kolster.com
0400 817 045

Varaa maksuton konsultaatio

Sanna Häikiö
Associate Partner, Counsel, IP & Technology Law
sanna.haikio@kolster.com
040 532 2511

Varaa maksuton konsultaatio

LUE LISÄÄ

”IPR on loistava kohde hyödyntää innovaatioseteli”

Case: Näin lakeista lifestyleen loikannut Tella suojasi brändinsä innovaatiosetelin avulla

Ota yhteyttä