Skip to content

Poimi asiantuntijan vinkit: Näin haet innovaatioseteliä

17.11.2022

Innovaatioseteli on merkittävä yritystuki, koska sitä on helppo hakea, päätöksen saa nopeasti ja hakemusten läpimenoprosentti on suuri, muistuttaa Director of Kolster Legal Sanna Häikiö. Lue ohjeet, kuinka edetä rahoituksen hakemisessa, ja varaa oma maksuton konsultaatiosi!

Innovaatioseteli on Business Finlandin jakama yritystuki, jolla voit ostaa uutta tietoa ja osaamista yritykseesi. Seteli on tarkoitettu pienten ja keskisuurten yritysten uusille innovatiivisille tuote- tai palveluideoille, joilla on kansainvälisiä kasvumahdollisuuksia.

Setelin arvo on 6 000 euroa ( palveluiden arvonlisäveroton määrä). Summan voi käyttää innovaatiotoimintaan liittyvien palveluiden ostamiseen yhdeltä tai useammalta palveluntuottajalta.

Sanna Häikiö kannustaa yrityksiä hakemaan innovaatioseteliä. Se on pienille ja keskisuurille yrityksille erinomainen tapa päästä kärryille esimerkiksi oman yrityksensä IPR-asioista ja arvioida mahdollisuuksia tuotteen tai palvelun kaupallistamiseen.

Häikiö muistuttaa, että yrityksen tukijärjestelmiä on osattava hyödyntää oikeassa järjestyksessä. Kuluvana tai edellisenä vuonna saatu muu Business Finlandin rahoitus voi estää innovaatiosetelin saamisen. Innovaatiosetelin saaminen ei estä mahdollisuutta hakea myöhemmin Business Finlandin muita tukia.

Kolster on yksi Business Finlandin hyväksymistä innovaatiosetelin palveluntarjoajista. Lue alta ohjeemme, kuinka edetä innovaatiosetelin hakemisessa.

Ota yhteyttä ja varaa maksuton konsultaatio!

VARAA MAKSUTON KONSULTAATIO

Sanna Häikiö
Associate Partner, Counsel, IP & Technology Law
sanna.haikio@kolster.com
040 532 2511

Näin haet innovaatioseteliä:

  1. Tutustu innovaatiosetelin hakukriteereihin Business Finlandin sivuilla.

  2. Jos yrityksesi täyttää rahoituksen saajilta edellytetyt yleiset kriteerit, ota heti yhteyttä Kolsteriin ja varaa aika maksuttomaan konsultaatioon esimerkiksi Sanna Häikiölle.

  3. Selvitämme kanssasi, mihin juuri sinun yrityksesi kannattaisi kiinnittää huomiota IPR-asioissaan. Onko se esimerkiksi IPR-strategia, keksinnön patentointi, mallin tai brändin suojaus vai tarvitsetko kenties asiantuntija-apua uuden innovatiivisen tuotteesi kaupallistamiseen liittyvissä sopimusasioissa?

  4. Tutustu Kolsterin innovaatioseteli-palvelupaketteihin. Sovimme sitten yhdessä, mikä tai mitkä niistä soveltuisivat joko sellaisenaan tai räätälöitynä juuri sinun yrityksellesi. 

  5. Teemme yrityksellesi tarjouksen paketista, jota voit hyödyntää omassa innovaatiosetelihakemuksessasi ja opastamme, kuinka haet tukea. 

Blogi on julkaistu alun perin 31.1.2020.