Skip to content

Poimi asiantuntijan vinkit: Näin haet innovaatioseteliä

24.05.2024

Innovaatioseteli on merkittävä yritystuki, koska sitä on helppo hakea, päätöksen saa nopeasti ja hakemusten läpimenoprosentti on hyvä, muistuttaa Director of Kolster Legal Sanna Häikiö. Lue ohjeet, kuinka edetä rahoituksen hakemisessa, ja varaa oma maksuton konsultaatiosi!

Innovaatioseteli on Business Finlandin jakama yritystuki, jolla voit ostaa uutta tietoa ja osaamista yritykseesi. Seteli on tarkoitettu pienten (alle 5-vuotiaille) yritysten uusille innovatiivisille tuote- tai palveluideoille, joilla on kansainvälisiä kasvumahdollisuuksia.

Setelin arvo on 6 000 euroa, josta avustuksen määrä on 4 500 EUR ja yrityksen omarahoitusosuus 1 500 EUR (palveluiden arvonlisäveroton määrä). Summan voi käyttää innovaatiotoimintaan liittyvien palveluiden ostamiseen.
Sanna Häikiö kannustaa yrityksiä hakemaan innovaatioseteliä. Se on pienille yrityksille erinomainen tapa esimerkiksi oman yrityksen kannalta relevanttien IPR-asioiden kartoittamiseen ja arvioida mahdollisuuksia tuotteen tai palvelun IPR-suojaukselle ja niiden kaupallistamiselle.

Häikiö muistuttaa, että yrityksen tukijärjestelmiä on osattava hyödyntää oikeassa järjestyksessä. Kuluvana tai edellisenä vuonna saatu muu Business Finlandin rahoitus voi estää innovaatiosetelin saamisen. Innovaatiosetelin saaminen ei estä mahdollisuutta hakea myöhemmin Business Finlandin muita tukia.

Kolster on yksi Business Finlandin hyväksymistä innovaatiosetelin palveluntarjoajista. Lue alta ohjeemme, kuinka edetä innovaatiosetelin hakemisessa.

Näin haet innovaatioseteliä:

  1. Tutustu innovaatiosetelin hakukriteereihin Business Finlandin sivuilla.

  2. Jos yrityksesi täyttää rahoituksen saajilta edellytetyt yleiset kriteerit, ota heti yhteyttä Kolsteriin ja varaa aika maksuttomaan konsultaatioon esimerkiksi Sanna Häikiölle.

  3. Selvitämme kanssasi, mihin juuri sinun yrityksesi kannattaisi kiinnittää huomiota IPR-asioissaan. Onko se esimerkiksi IPR-strategia, keksinnön patentointi, mallin tai brändin suojaus vai tarvitsetko kenties asiantuntija-apua uuden innovatiivisen tuotteesi kaupallistamiseen liittyvissä sopimusasioissa?

  4. Tutustu Kolsterin innovaatioseteli-palvelupaketteihin. Sovimme sitten yhdessä, mikä tai mitkä niistä soveltuisivat joko sellaisenaan tai räätälöitynä juuri sinun yrityksellesi. 

  5. Teemme yrityksellesi tarjouksen paketista, jota voit hyödyntää omassa innovaatiosetelihakemuksessasi ja opastamme, kuinka haet tukea. 

Ota yhteyttä ja varaa maksuton konsultaatio!

OTA YHTEYTTÄ

Sanna Häikiö
Partner, Director, Kolster Legal, Counsel IP & Technology Law
sanna.haikio@kolster.com
+358 40 532 2511

Blogia on päivitetty viimeksi 24.5.2024. Blogi on julkaistu alun perin 31.1.2020.