Skip to content

IPR-asiantuntijavuokraus

IPR-asioissa sinulla on kolme vaihtoehtoa: voit tehdä kaiken itse, ostaa osaamisen valmiina palveluna, tai työskennellä in-house asiantuntijamme kanssa yrityksessäsi. Meiltä saat in-house asiantuntemusta joustavasti moneen tarpeeseen.

TYYPILLINEN TOIMEKSIANTO

Ota yhteyttä*

*Päivähinta sisältää 7,5 tuntia työaikaa.

Asiantuntijavuokrauspalvelumme kautta saat organisaatiosi käyttöön in-house asiantuntijan, joka avustaa tarpeen mukaan muun muassa työsuhdekeksintöprosesseissa, keksintöjen tunnistamisessa ja patentoitavuuden arvioinnissa, ennakkouutuustutkimuksissa, kilpailijaseurannassa, toiminnanvapausselvityksissä ja IPR-salkunhallinnassa. Asiantuntijavuokrauspalvelu ei sisällä patenttihakemusten laatimista tai jättämistä virastoon. Ne hoituvat erillisillä toimeksiannoilla voimassaolevan hinnastomme mukaisesti.


OTA YHTEYTTÄ

Ajankohtaista aiheesta

Patentit • IPR-tietoa
Saunakiuas – kivikasasta designtuotteeksi
Kolster

18.06.2024

Patentit • IPR-tietoa
Heteka – aikansa rautainen hittituote
Kolster

05.06.2024

Rahoituspalvelut • Blogit • IPR-tietoa
Poimi asiantuntijan vinkit: Näin haet innovaatioseteliä
Kolster

24.05.2024

LISÄÄ AJANKOHTAISTA

"Aiempi kokemukseni globaalin teollisuusyrityksen in-house patentti-insinöörin tehtävässä takaa sen, että tuon työhöni riittävästi asiakasnäkökulmaa. Toimin välittäjänä, tulkkina ja oppaana asiakkaiden ja IPR-asioiden välillä."

NÄITÄ USEIN KYSYTÄÄN

Mitä patenttiasiamies tekee?

Patenttiasiamies auttaa patentin hakemisessa ja varmistaa, että saat keksinnöllesi parhaan mahdollisen suojan. Patenttia on mahdollista hakea myös ilman ammattilaisen apua, mutta asiantunteva patenttiasiamies muun muassa opastaa soveltuvimman suojamuodon valinnassa sekä optimoi kohdemaat, etenemisreitit ja kustannukset niin keksinnön kuin yrityksen tarpeiden, tavoitteiden ja strategiankin pohjalta. Patenttiasiamies myös tuntee vaihtelevat kansalliset ja kansainväliset lait, asetukset, vaatimukset ja käytännöt.

Patenttiasiamies valmistelee patenttihakemusehdotuksen yrityksellesi. Varmistamme yhdessä, että hakemuksessa on esitetty keksintösi oikein ja riittävän tarkasti, jotta sille saadaan paras mahdollinen suojapiiri. 

Mihin tarvitsen patenttiasiamiehen apua?

Patenttihakemuksen laatiminen ja käsittelyprosessi vaativat erikoisosaamista. Hakemukset ja päätösten vastineet täytyy laatia patenttilain mukaisesti. Jos laadit patenttihakemuksen ilman ammattilaisen apua, on riskinä, että keksintöäsi ei suojata riittävän laajasti, jolloin se on alttiimpi kopioinnille ja kilpailuille.

Patenttiasiamies laatii patenttihakemusehdotuksen ja varmistaa, että hakemuksessa on esitetty keksintösi oikein ja riittävällä tarkkuudella, jotta sille saadaan paras mahdollinen suojapiiri.

Mitä patenttiasiamies maksaa?

Patenttiasiamiehen hinta määräytyy tapauskohtaisesti. Palkkio voi olla tuntihintaperusteinen tai etukäteen sovittu. Korvauksen hinta riippuu työmäärästä. Kokenut patenttiasiamies hoitaa patentoinnin huolellisesti ja ammattitaitoisesti ja varmistaa keksinnöllesi parhaan mahdollisen suojan.

Millainen koulutus patenttiasiamiehellä on?

Patenttiasiamies on auktorisoitu ja ammatillista osaamista mittaavan asiamiestutkinnon suorittanut henkilö, joka auttaa patenttihakemusprosessissa ja kattavan suojan varmistamisessa.

Patenttiasiamiehillä on osaamista oikeudellisten asioiden lisäksi myös tekniikan alalta. Meillä Kolsterilla on kattava osaaminen ja resurssit kaikilta merkittäviltä teknologia-alueilta ja toimialoilta – tämä auttaa patenttiasiamiehiämme varmistamaan entistäkin paremman suojapiirin keksinnöllesi.

Miten voi päästä täihin patenttiasiamieheksi?

Kiinnostaako ura Kolsterilla? Haemme jatkuvasti Kolster-paikkakunnille Helsinkiin, Tampereelle, Vaasaan, Seinäjoelle, Ouluun ja Kuopioon jo kokeneita patenttiasiamiehiä sekä diplomi-insinöörejä (tai FM) kasvamaan ja kehittymään patenttialan superammattilaisiksi.

Patenttiasiamiehenä hankit, kasvatat ja ylläpidät uusia ja olemassa olevia asiakkuuksia. Laadit patenttihakemuksia, huolehdit niiden käsittelystä maailmanlaajuisesti ja osallistut tarvittaessa oikeudenkäynteihin oikeuksien puolustamiseksi.

Katso avoimet työpaikat

Voinko vuokrata Kolsterilta IPR-asiantuntijan yritykseeni?

Saat asiantuntijavuokrauspalvelumme kautta organisaatiosi käyttöön in-house asiantuntijan, joka avustaa tarpeen mukaan muun muassa työsuhdekeksintöprosesseissa, keksintöjen tunnistamisessa ja patentoitavuuden arvioinnissa, ennakkouutuustutkimuksissa, kilpailijaseurannassa, toiminnanvapausselvityksissä, IPR-salkunhallinnassa ja IPR-koulutuksissa. Suunnittelemme palvelun yrityksen tarpeisiin sopivaksi.

OTA YHTEYTTÄ