Blogit  ⋅   IPR-tietoa

Vuosikymmenen vaihtuessa Kolsterilla ja asiakkaiden innovaatioilla on sama kehityssuunta: kansainvälinen, ympäristöystävällinen ja tehokas

23.12.2019
Takaisin

23.12.2019

Kolster on harvinaisuus suomalaisessa yrityskentässä. Perheyrityksen 145 vuoden ikä ei ole sattumaa, vaan pitkäjänteisen työn ja ammattitaidon ansiota. Sisua ja ammattitaitoa tarvitaan edelleen, sillä innovaatioiden määrä on laskussa ja kilpailu markkinoilla on yhä kovempaa. IPR-toimijoilta edellytetään entistä enemmän vastuullisuutta, sillä ympäristö- ja ilmastoasiat ovat tulleet jäädäkseen IPR-toimialan agendalle, Kolsterin toimitusjohtaja Timo Helosuo kirjoittaa.

Vuosi 2019 haastoi IPR-ammattilaisiamme, mutta kuluneeseen vuoteen mahtuu myös monia onnistumisia ja oivalluksia. Nostan seuraavassa esille muutamia mieleen painuneita hetkiä ja asioita.

1. Kolster on globaali IPR-toimija

Innovaatioiden määrä oli koko vuoden laskussa, mutta kasvoimme ja vahvistimme asemaamme niin Suomessa, Euroopassa kuin Aasiassakin. Voin ylpeästi sanoa, että olemme nyt aidosti globaali toimija. Kansainvälinen laajentumisemme on tapahtunut nimenomaan asiakkaiden kautta, ja toimeksiantomme tulevat kotimaan lisäksi esimerkiksi Saksasta, Kiinasta ja Venäjältä.

2. Haluamme saada innovaatioiden kaupallistamisesta kaiken irti

Asiakkaidemme painopiste on siirtynyt ”pelkästä” patenttien rekisteröinnistä vahvasti innovaatioiden kaupallistamiseen ja niiden skaalaamiseen. Mielestäni kehitys kulkee juuri oikeaan suuntaan, mutta samalla se vaatii meiltä yhä fokusoidumpaa asiakastyötä. On mietittävä laajemmin, miten patentit saadaan kansainvälisesti kukoistamaan ja tuottamaan. Onko patenttia esimerkiksi mahdollista lisensoida tai miten tavaramerkin rekisteröinnistä hyödytään eniten?

3. Ympäristö- ja ilmastoasiat ovat tulleet jäädäkseen IPR-toimialalle

Tämä näkyy ennen kaikkea työmme sisällössä. Meidän tehtävämme on tuoda innovaatiot ihmisten saataville. Uudet keksinnöt ovat lähes poikkeuksetta aina ympäristölle ystävällisempiä ja tehokkaampia kuin vanhat. Ilman patentointia innovaatiot makaavat keksijöiden pöytälaatikoissa, ja uudet, paremmat tuotteet jäävät valmistamatta. Patentti luo luottamusta. Koko IPR-toimialalla on suuri vastuu puhtaamman ja terveellisemmän maailman rakentamisessa. Kolster ei ole koskaan väistänyt vastuuta, eikä väistä nytkään.

4. IPR-ammattilaisemme ovat menestyksen takana

Kolsterin tärkein vahvuus on raudanlujat IPR-ammattilaiset, jotka tekevät työtään aina asiakaslähtöisesti. Viimeisen vuoden aikana joukkoomme on liittynyt 12 uutta immateriaalioikeuden osaaja. Innovaatioiden kaupallistaminen edellyttää asiakkaiden liiketoiminnan ymmärtämistä ja uteliaisuutta uutta kohtaan. Haluamme, että jokainen kolsterilainen viihtyy työssään ja jokaisella on parhaat mahdolliset työkalut ja ammatillinen osaaminen. Aloitimme vuonna 2019 henkilöstön lean- ja palvelumuotoilukoulutuksen, joka virtaviivaistaa työntekoa ja näkyy asiakkaalle entistä parempana laatuna palveluissa.

5. Kansainvälinen tunnustus lämmittää mieltä

Kolsterin ilonaiheita kuluneena vuonna ovat olleet useat kansainväliset tunnustukset. Olen ylpeä joukkueestamme ja siitä, että voimme osoittaa osaamistamme asiakkaiden kautta. Saimme tunnustusta muun muassa World’s Leading Trademark Professionals WTR 1000 -arvioinnissa, olimme vuoden 2019 suositeltavin kansainvälinen IP-yritys Kiinassa ja osaamisemme arvioitiin parhaalle ykköstasolle kansainvälisessä MIP IP Stars -haastattelututkimuksessa, jossa saimme myös erikoistunnustuksen ”Prosecution Firm of the Year 2019”.

Lähden innolla vuoteen 2020. Meillä on uusia palvelutuotteita muun muassa tavaramerkkipuolella, huipputekijöitä tiimissä ja tehokkaampi tapa toimia asiakaslähtöisesti. Monipuolisuus, kansainvälisyys ja avoimuus uudelle ovat vahvuuksiamme myös ensi vuonna!

Rentouttavaa joulua ja innostavaa uutta vuotta 2020!

Ota yhteyttä

Timo Helosuo
timo.helosuo@kolster.fi
040 576 1659

Lue keksintötarinoita Kolsterilla suojatuista innovaatioista, jotka rakentavat puhtaampaa ja terveellisempää maailmaa:

Merenkulun innovaattori Langh Group käänsi kilpailijat asiakkaiksi patentoimalla rikkipesurit

Ductor ratkoo maapallon ongelmia – IPR turvaa kiertotalouden kehittäjän työtä

Montisera kaupallistaa lupaavat lääkeaihiot – tytäryhtiö Montinutra mullistaa biokiertotalouden

Innovaatiokilpailun voitto Gobbas Gårdin ja Härmän Ratin kotimaiselle luomuhärkäpapuvalmisteelle

Amandan Healthcare kehitti maailman terveellisimmän suihkun

Startup-yritys patentoi innovatiivisen syöpälääkkeensä

Hamppusaunalle hyödyllisyysmalli – Lehtisen yrittäjäveljekset keksivät, minkä töiltään ehtivät